A Soweto Gospel Choir ad koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon

A Soweto Gospel Choir ad koncertet a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon vasárnap este: a dél-afrikai kórus a gospelt, a spirituálét, a raggae-t és a populáris műfajokat ötvözi örömzenéjében, amely először hallható Magyarországon.

    Mint a Budapesti Nyári Fesztivál honlapján írják, a több mint negyven főből álló, egyedülállóan színes Soweto Gospel Choir megalakulásának 15. évfordulóját ünnepli az idén. A dél-afrikai kórus nemcsak a látvány, hanem a zenei anyag tekintetében is páratlan élményt nyújt: az afrikai gospelt ötvözi a spirituálé, a reggae és az amerikai populáris zenei műfajokkal.
A világszerte sikerrel turnézó együttes már a kezdetektől jelentős nemzetközi hírnévre tett szert. Az elmúlt évtizedben a világ legrangosabb helyszínein léptek fel, többek között a Carnegie Hall, a sydney-i operaház vagy a londoni Royal Festival Hall koncerttermeiben. A legjobb tradicionális világzene kategóriában egymást követő két évben is elnyert Grammy-díjon kívül számtalan nemzetközi elismerést szereztek.
A Soweto Gospel Choir először lép fel Magyarországon a Szabad Tér Színház meghívására, jubileumi turnéjuk egyik állomásaként.
A Soweto Gospel Choir fellépéséről további információ a www.szabadter.hu oldalon érhető el.

Vélemény, hozzászólás?