Aki uralkodásra született: az Oroszlán gyermek

Különleges feladat, nemes kihívás egy Oroszlán jegyű csemete nevelése. De résen kell lennünk…

Ő az, aki akkor is igényli, hogy körülrajongják és feltétel nélkül szeressé, amikor már nagyobb – ugyanakkor szereti az akaratát is érvényesíteni. Rendkívül energikus, életerős, nagylelkű és könnyű megszeretni. Okos neveléssel csodálatos emberré nevelhetjük – de ha nem vigyázunk, elkényeztetett, hiú és önkényeskedő kis királylány vagy zsarnok hercegecske válhat belőle.

Egy Oroszlán gyermek könnyedén csavar az ujja köré bárkit, olykor veleszületett színészi képességeinek is hasznát veszi. Jó a társaságában lenni, mert energiával, vidámsággal tölti fel a környezetét – különösen akkor, ha mások értékelik őt: imádja, ha dicsérik, szeret is a figyelem központjában lenni. Ezért is fenyeget az a veszély, hogy szélsőséges esetben önzővé, gőgössé válhat, aki uralkodni próbál a családján.

Görgessen tovább a kép után, és megtudja, hogyan kerülheti ezt el!

leo king

Ne dőljünk be mindig a bűbájosságának! Ha pusztán szeretetből, kényeztetésből „hódolunk” neki, könnyen rászokik és nehéz lesz motiválni. Dicsérjük őt – de csak módjával és csak akkor, ha valóban megérdemli. (Mivel értelmes, ügyes, a legtöbb feladatot amúgy is jól végzi el .) Ha viszont rosszul teljesít, beszélgessünk el vele a hibáiról nyíltan, egyenesen, építő kritikával, de okosan és az önérzetességét szem előtt tartva.

Ha még nem rontottuk el, értékelni fogja az őszinteségünket, mert ha valamit nem tolerál, az a gyengeség és a mellébeszélés. Ha ilyennek mutatkozunk előtte, nem fog tisztelni többé. Pedig a számára fontos a tekintély, és az, hogy ő is meg tudja adni másnak a tiszteletet.

Összességében nagyszerű dolog, habár nem egyszerű feladat egy kis Oroszlánt nevelni. Ha jól végezzük a dolgunkat ragyogó egyéniséget faraghatunk belőle, aki a munkájában és magánéletében is igazán sikeres lehet.

Tihanyi-Konda Szilvia

 

Kapcsolódó cikkeink:

Mit üzennek a Rák jegyű gyermekekről a csillagok?

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A cserfes Ikrek nevelése

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A bűbájos Bika

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A kissé meggondolatlan Kos játékszabályai

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Halak jegy szülöttei

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Bak

Hogyan neveljünk egy Vízöntőt?

 

Képek forrásai: http://www.astrorudrani.com , https://s-media-cache-ak0.pinimg.com

Vélemény, hozzászólás?