Az irodalomtól a borestig – Húszéves a Debreceni Őszi Fesztivál

Huszadik alkalommal rendezik meg idén november 6. és 18. között a Debreceni Őszi Fesztivált – adta hírül a hajdú-bihari megyeszékhely kulturális alpolgármesterének közleményére hivatkozva az MTI. Az alpolgármester a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta, hogy tizenhárom nap alatt huszonkét programmal várják az érdeklődőket.

Az összművészeti jellegű fesztivál kínálatában mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő programot: lesz irodalom, komoly- és könnyűzene, képzőművészeti kiállítás, színház és gasztronómia, a gyerekeknek pedig kockafesztivál, amelyen Lego-figurák kelnek életre.

Műsorra tűzik Szabó Magda Az őz című regényének színpadi változatát az írónő születésének 100. évfordulója alkalmából. Az irodalomkedvelők Arany János balladáiból rendezett zenés irodalmi körutazáson is részt vehetnek. Berecz András Kossuth-díjas előadóművész, aki a fesztiválon ünnepli 60. születésnapját, Ha vagyunk, legyünk! című műsorával lép fel.
A zenekedvelők klasszikusokat hallgathatnak a debreceni filharmonikus zenekar előadásában, valamint részt vehetnek a HoneyBeast koncertjén. A fesztivál idején először láthatja a közönség Debrecenben a Mamma Mia! című sikermusicalt, a Madách Színház előadásában. A Folyékony csók című boresten részt vevők pedig hat borvidék tizenkét fiatal borászának friss borait kóstolhatják meg.

Kiemelt kép: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?