BÉT – Vegyes elemzői várakozások

tőzsdei elemzés kép

Kissé eltérően látják a hétfői kereskedés várható irányát a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

 

    Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője emelkedésre számít. A szakember az MTI-nek elmondta: az erősödés az OTP-nél lesz a legerőteljesebb, mert a kereskedés hangulatára kedvező hatással lehet a devizahitelek piaci árfolyamon történő forintosítása, emellett az orosz eszközök is emelkednek hétfőn reggel. A többi részvénynél kisebb forgalomra és kisebb erősödésre számít az elemző.
    Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője szerint a magyar piac nem függetlenedhet a nemzetközi hatásoktól, ami vegyes nyitást vetít előre, így a hazai tőzsdén is az iránykeresés lesz a jellemző a kereskedés elején. A szakértő szintén kiemelte, hogy az OTP-papírokra a forintosítás erőteljes hatással lehet, az átlagosnál nagyobb forgalmat okozva.
    A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 32,61 pontos, 0,19 százalékos csökkenéssel, 17 123,76 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 5,5 milliárd forint volt. A Mol 60 forinttal, 0,51 százalékkal 11 760 forintra erősödött, 401,3 millió forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 49 forinttal, 1,24 százalékkal 3901 forintra csökkent, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 343 forintot ért, forgalma 181,1 millió forint volt. A Richter papírok árfolyama 12 forinttal, 0,32 százalékkal 3728 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

Vélemény, hozzászólás?