BUSINESS TELECOM NYRT: Rendkívüli tájékoztatás!

RENDKÍVÜLI KÖZLEMÉNY

 

A Magyar Nemzeti Bank H-PJ-III-36/2014. számú határozatában rendkívüli közlemény közzétételére kötelezte a BUSINESS TELECOM Nyrt-t, melynek a Társaság az alábbi tartalommal tesz eleget: 

Társaság országos szolgáltatása 2014. november 11-én 19:00 órakor kezdődő időponttal szünetelt, mely a központi kiszolgálást biztosító rendszereket érintő áramellátási problémára  vezethető vissza. A kiszolgáló szerverek védelme és az esetlegesen felmerülő károk  elkerülésének érdekében, ütemezett módon a teljes rendszer leállításra került azon időszakra,  amíg a probléma elhárítása folyamatban volt. Másnap, azaz 2014. november 12-én 17.00 órától a probléma elhárításra került, melynek következményeként a Társaság teljes országos hálózata, valamint szolgáltatásai ismét elérhetővé váltak, így azok minden ügyfél tekintetében  problémamentesen működnek.

 A leállás 22 órás időtartama alatt a Társaság ügyfeleket érintő szolgáltatásokon kívül, az ügyfélszolgálat, a központi levelezés és telefonos ügyfélszolgálat elérhetősége is szünetelt, tekintettel arra, hogy ezen funkciók ellátása is a Társaság központi egységein keresztül történik. 

A Társaság – elmúlt időszakában kialakult likviditási problémái miatt – szállítói, partneri kapcsolatai több ponton kárt szenvedtek. A 2014. október 31-én végrehajtott alaptőke-emelés segítségével a Társaság pénzügyi helyzete stabilizálódott. Ugyanakkor a szállítói, partneri szerződések újratárgyalása, ezáltal az együttműködések helyreállítása is fontos szerepet tölt be a Társaság teljes stabilizációs folyamatában. 

A kiszolgálást érintő leállás, annak alapjául szolgáló szerződés módosításának és pénzügyi teljesítésének átfutási ideje miatt következett be, melyet a Társaság a lehetőségeihez mérten gyorsan és hatékonyan kezelte le.

 

Kecskemét, 2014. 11. 13.
                                                                                                                                                      BUSINESS TELECOM NYRT.

Forrás: BÉT

Vélemény, hozzászólás?