Emeld magasba növényeidet cseréphálóval

A cserepes virágok önmagukban is esztétikusak, ezekkel az egyszerűen elkészíthető cseréphálókkal pedig még jobban kiemelheted növényeid szépségét.

Előnye még, hogy a levegőben lógó cserepes növények biztosan nem lesznek útban, a cseréphálók segítségével rengeteg helyet szabadíthatsz fel.

A cserépháló elkészítése

Szinte bármelyik nagyobb áruházban is beszerezhető, de miért is költenél rá, ha magad is elkészítheted? Ráadásul annyiféle designt adhatsz neki, amennyit egyetlen bolt készlete sem tud nyújtani.

Az egyetlen dolog, amire feltétlenül szükséged lesz, az valamilyen kötöző anyag. Szinte bármilyen kötelék megfelel, ami elbírja a cserépben lévő föld súlyát.

  • A cserépháló legegyszerűbb elkészítési módja, ha nyolc egyformára vágott szálnak a végét szorosan összecsomózod.
  • A szálak legyenek hosszúak, hogy biztosan elég legyen.
  • A szálakat válaszd párosával négy felé, majd feszesen húzd ki őket a cserép széléig. Ott, ahol a dupla szálak találkoznak a cserép szélével, köss rajtuk egy csomót.
  • A dupla szálakat ezt követően válaszd ketté. Mindkettőt kösd össze csomóba a vele szomszédos duplaszál egyikével.
  • Így ismét két szálat kapsz csomónként. A csomózott szálakat ismét két felé kell választani és újra össze kell kötni a szomszédos szállal.
  • A műveletsort addig végezd, míg el nem éred a cserép peremét. Itt köss egy utolsó csomót majd a kapott négy dupla szál segítségével akaszd fel oda, ahova csak szeretnéd.

A cserépháló díszítése

A cserépháló kinézetét egyszerűen feldobhatod, ha a csomók találkozási pontjainál a kötelékre ráhúzol egy erre alkalmas fagolyót. Ilyen kis golyókat bármelyik kreatív boltban beszerezhetsz különböző méretben és alakzatban.

A cserépháló még jobban fest, ha különböző színű kötelékkel állsz neki a feladatnak. Már két szín használatával is varázslatos eredményt kaphatsz. Válassz olyan színt, amely beleillik a környezetbe, ahova ki fogod akasztani vagy legyél eklektikus és emeld ki a cseréphálót egy teljesen eltérő színnel. Mindkét variációval garantáltan sikered lesz akár a kertben, akár a lakásodban akasztod ki őket!

Vélemény, hozzászólás?