Évadot hirdetett a miskolci színház

Sajtótájékoztatón ismertette a Miskolci Nemzeti Színház vezetősége a 2016-2017-es műsortervet. A teátrum 16 új bemutatót tart opera, balett, musical, operett, színdarab, tragédia és bohózat műfajokban.

Sajtótájékoztató: (b-j) Szabó Máté, Kiss Gábor alpolgármester, Béres Attila, Rusznyák Gábor PTV Fotó: Vona Ildikó
Sajtótájékoztató: (b-j) Szabó Máté, Kiss Gábor alpolgármester, Béres Attila, Rusznyák Gábor
PTV Fotó: Vona Ildikó

Béres Attila igazgató hangsúlyozta: „Egy nemzeti színháznak alapvető feladata az, hogy a magyar irodalom jelentős műveit bemutassa és repertoárjában tartsa”. Az évad kiemelten fontos előadása Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeménye lesz Keszég László rendezésében, a Nagyszínházban. Ugyanitt látható majd a Viktória, Béres Attila által színre vitt operett, továbbá Feydeau A hülyéje című bohózat (rendező: Szőcs Artur), A bolygó hollandi opera (r: Szabó Máté), a La Mancha lovagja musical (r: Keszég László), valamint egy musicalslágerekből összeállított gálaműsor.

A Kamaraszínházban mutatják be A mi osztályunk címmel Tadeusz Słobodzianek színművét Béres Attila, Móricz Zsigmond Kivilágos kivirradtig darabját Rusznyák Gábor, Molnár Ferenc Játék a kastélyban komédiáját Mohácsi János rendezésében. Gyermek és ifjúsági előadás szintén készül: Csipike az óriástörpe meséjét Szabó Máté, Mark Haddon A kutya különös esete az éjszakában című színművét Lukáts Andor állítja  színpadra.

                                    

A miskolci Játékszínben láthatják a nézők Euripidész Bakkhánsnők címmel írt tragédiáját Szőcs Artur, Parti Nagy Lajos A Bandy-lányok zenés komédiáját Harangi Mária, valamint A ma esti előadás drámát Benkó Bence és Fábián Péter rendezésében. A Miskolci Balett számára Velekei László készít majd Anna Karenina– koreográfiát, Gergye Krisztián pedig egy kísérleti táncdarabot, Harlequinade elnevezéssel. Az új évadban ismét megrendezik a hagyományos fesztiválokat: februárban a Határtalan Napok Fesztivált, áprilisban a SZEM-et.

Szabó Máté művészeti vezető tájékoztatott: május 7-én a Déryné-kertbe várják az érdeklődőket, ahol elkészítik az Évad tortáját, miközben látványos programokkal hirdetik a színház következő évadát. Arcfestés, jelmezpróba, kakaókoncert, mesesarok várja a gyerekeket, este pedig látványos épületfestés és örömkoncert Dolhai Attilával. Aznap kezdődik a bérletárusítás; a május 7-én vásárlók közül egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát, de az első 10 vevőt is ajándékcsomaggal jutalmazzák a Libri jóvoltából. 

Vélemény, hozzászólás?