Gyermekalapítványoknak és kórházaknak gyűjt az idei Diplomata Vásár

Gyermekalapítványoknak és kórházaknak gyűjt támogatást az idei Diplomata Vásár, amelyet november 26-án, vasárnap rendeznek meg az InterContinental Budapest szállóban

– mondta el a Budapesti Diplomata Házastársak (DSB) egyesületének elnöke, Bridget Lindsay, a brit nagykövet felesége kedden Budapesten.

    Hozzáfűzte: a hetedik alkalommal megszervezett vásáron 45 ország budapesti nagykövetsége fogja képviselteti magát. Az érdeklődők 20 ország ételeit és italait kóstolhatják meg, valamint a világ számos pontjáról érkező ajándéktárgyakat, érdekességeket vásárolhatnak. A vásár mellett zenei programok, köztük indiai, szlovák és szerbiai fellépők várják a közönséget, valamint külön gyermeksarok is lesz.
A vásár teljes bevételét a szervezet a hátrányos helyzetű, többségében roma családból származó gyerekek és fiatalok oktatását támogató esztergomi Mi Házunk Alapítvány, a tanulásban akadályozott, értelmi fogyatékkal és autizmus spektrumzavarral élő gyerekek oktatását segítő Életjel Alapítvány, a Heim Pál Gyermekkórház Urológiai Osztálya, valamint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztálya javára ajánlja fel – hangsúlyozta Bridget Lindsay.
Kitért arra is: a 2000-ben alapított DSB a Budapesten szolgáló nagykövetek, nagykövet-helyettesek és konzulátusi vezetők politika- és vallásmentes szervezete. A tavalyi Diplomata Vásáron több mint hatmillió forintot gyűjtöttek össze jótékony célra. A rendezvény fővédnöke Herczeg Anita, Áder János köztársasági elnök felesége.
Az Életjel Alapítvány kuratóriumi elnöke, Csík Árpádné elmondta: az alapítvány 21 éve jött létre a 17. kerületi SOFI Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulóinak segítésére. Az intézményben mintegy 200 gyermek tanul, több mint negyedük szenved autizmus spektrumzavarban. A DSB évek óta támogatja az alapítványt, többek között segítséget nyújtottak az alapítvány kiskunmajsai táborhelyének felújításához és informatikai eszközök vásárlásához is.

Vélemény, hozzászólás?