Hogy lehet elviselhetőbb a kánikula? Néhány kipróbált praktika!

Nagyon kevesek mondhatják el magukról, hogy a magas hőmérséklet nem viseli meg a szervezetüket, nem érzik úgy, hogy legszívesebben egész nap egy kád hideg vízben töltenék az idejüket. Van néhány praktika, amely az elviselhetetlen melegben egy kicsit enyhítést jelenthet a szervezetednek.

1.Igyál meleg teát

Elsőre abszurd gondolat, tudom. Akárhányszor tanácsoltam bárkinek, hogy fogyasszon forró italt, ha a hőmérséklet meghaladja a 30 fokot, senki nem lelkesedett eddig a gondolatért. Természetesen mindegy, milyen italt választasz, itt a lényeg, hogy meleg legyen, elfogyasztva ugyanis megemelkedik a testhőd, izzadni kezdesz és ezáltal a szervezeted hűteni fogja önmagát. A tea azért praktikus, mert hidegen-melegen is ugyanolyan finom. 🙂

2.Vegyél forró fürdőt

A hideg zuhany valóban jól esik, azonban a fürdőkádból kilépve néhány percen belül a valódinál sokkal melegebbnek fogod érezni a hőmérsékletet, hiszen a tested hideg. Ellenben, ha néhány percre ráveszed magad, hogy jó forró vízbe megmártózz, a tested felmelegszik, fürdés után pedig még legalább fél órán keresztül élvezni fogod azt a levegőt, amit azelőtt fojtogató melegnek éreztél.

3.Egy csipet só és vége az izzadásnak

Tegyél egy nagyon kevés sót az ivóvizedbe, amely hatékonyan lép fel az izzadás ellen. Sokan ódzkodnak a sós ételektől, mondván, hogy ártalmas, azonban a titok a mértékletességben áll. Illetve, a sónak is megvan a maga császára: a természetes úton, kézzel bányászott Himalája sót csodaszerként emlegetik, ráadásul természetes izzadásgátló hatással is bír.

Másfelől ha ezzel a módszerrel ki tudod váltani az izzadásgátlókat, akkor még ha káros is, sokkal kevesebbet ártasz a testednek, mint bármelyik mesterségesen előállított izzadásgátlóval. Ezek a szerek ugyanis semmi mást nem tesznek, mint megakadályozzák a tested természetes méregtelenítési folyamatát.

Vélemény, hozzászólás?