Így készíts mutatós gyűrűt néhány lépésből

Ha valami igazán különlegessel akarod meglepni szerettedet, vagy csak saját, egyedi ékszerre vágysz, akkor ezekkel a gyűrűkkel biztosan sikered lesz.

A gyűrűk készítésekor az egyetlen ahol hibázhatsz, az hogy eltéveszted a méretet. Ha magadnak készíted az ékszert, akkor a legegyszerűbb, ha egy másik gyűrűt választasz sablonnak. Hogyha ajándékba tervezed a gyűrűt, akkor nehezebb dolgod lesz, a gyűrű méretét utólag ugyanis nem egyszerű módosítani.

A gyűrű elkészítéséhez kreatív és hobbiboltokban vásárolhatsz alapanyagot. Itt különböző anyagú, színű és vastagságú drótok között válogathatsz, amelyekből majd megformálhatod a gyűrűt. Választhatsz egy kisebb ékszerkövet is hozzá. Érdemes olyat, amin van lyuk, így könnyebb lesz majd felfogatni.

A dróton kívül szükséged lesz még egy ékszerfogóra vagy csőrös fogóra is, amivel meghajlíthatd a drótot.

A gyűrű alapjának megtervezése

Ha saját magadnak készíted a gyűrűt és nincs a közeledben másik gyűrű, amit használni szoktál, akkor vegyél elő egy papírlapot. Vágj le a papírlapból egy csíkot, lazán tekerd rá arra az ujjadra, amelyikre a gyűrűt tervezed, és jelöld meg ott, ahol körbeér.

 gyuru

Ezt követően nézz körbe a házban és keress egy olyan tárgyat, amely henger alakú és a papírlapot rátekerve pont passzol. Ez lehet valamelyik konyhai eszközöd nyele vagy bármi más. Erre azért van szükség, hogy a gyűrűnek tökéletes köralakja legyen.

Hogyha megtaláltad a megfelelő eszközt, akkor vágj le a drótból egy jó hosszú darabot, hogy biztosan elég legyen. Tedd magad elé és helyezd rá középre a hengert, amit választotál. A drótot két oldalról kezd el rátekerni a hengerre. Egy párszor tekerd át, majd mikor elég vastagnak gondolod, akkor fogd az ékszerkövet és helyezd a drótok találkozásához.

Ha van rajta lyuk, vezesd át rajta a drótokat, hogy biztosan a helyén maradjon a kő. Ezt követően tekerd rá a kőre minél szorosabban a drótot.

Mikor már elég stabil, akkor a drót végét vezesd vissza a gyűrű köralapjára, tekerd fel egy párszor merőlegesen a szálakra és vágd el a drót végét. Figyelj rá, hogy a drót végek ne az ujjaid felé álljanak, mert könnyen felkarcolhatják a bőrödet.

Ha a kész gyűrűt ajándékba szeretnéd adni, akkor a „Kreatív ajándékcsomagolás” cikkünkben további tippeket találsz, hogy hogyan add át az ékszert.

Vélemény, hozzászólás?