Kastély Zenei Napokat rendeznek a hétvégén Gyulán

Kastély Zenei Napokat rendeznek péntektől Gyulán, az Almásy-kastélyban – tájékoztatta a kastélyt működtető Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. hétfőn az MTI-t.

Mint írták, péntek délután a Mindenki című Oscar-díjas kisfilmben szereplő kórus, a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola gyermekkórusa ad koncertet. Másnap délelőtt Baracsi István zenés gyermekműsora lesz látható, este pedig a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara lép fel. Vasárnap délelőtt a Gyulai Ifjúsági Fúvószenekar, este Rálik Szilvia, Berkes János és a Váci Szimfonikus Zenekar közös koncertje zárja a programsort.

A kastély parkjába tervezett koncertek rossz idő esetén sem maradnak el, ebben az esetben a katolikus templomban tartják meg őket. A délelőtti koncertek ingyenesek – tették hozzá.

A közleményben felidézték, hogy a kastély egykori tulajdonosai, a Harruckern, Wenckheim és Almásy családok sokat tettek azért, hogy felvirágoztassák a vidéket. A mindennapi életet formáló gazdasági megfontolásokon túl számos kulturális esemény születésénél is bábáskodtak. Ezt a törekvést viszi tovább az önkormányzat és a kastély üzemeltetője a zenei napok megszervezésével.

Mint felidézték, tavaly a debreceni Kodály Filharmonikusok adtak nyárzáró koncertet, amelyre rengetegen voltak kíváncsiak. Az idei koncertek a tavalyi élményvilágot hozzák vissza – írták a közleményben.

 

Vélemény, hozzászólás?