Katasztrófát sejtet az első fotó az új Alien-filmből

Kiadták az első fotót a Prometheus folytatásából: mindössze egy fehér ruhát és egy felvarrót lehet rajta látni, de aki otthon van az Alien-sorozat mitológiájában, és mellette még hittanra is járt, az máris egész sok információhoz jut hozzá.

Az első kép az Alien: Covenant című filmből

Forrás: 20th Century Foxmiddleoff768433

A Weyland-Yutani társaságot nem kell bemutatni a filmek ismerőinek, bizonyos értelemben ez a kapzsi, az emberi életeket simán feláldozó cég a sorozat főgonosza. Először A nyolcadik utas: a Halál-ban lehetett találkozni a nevükkel, a Nostromo is az ő hajójuk volt, amelynek a legénység tudta nélkül az volt a valódi küldetése, hogy derítse fel a rádiójelet sugárzó, földön kívüli űrhajót. Jobb világot építünk – hirdeti a felvarró, de ezt már senki nem hiszi el nekik.

A Prometheus-ban Guy Pearce játszotta a vállalat örök életre vágyó alapítóját és vezetőjét, Peter Weyland-ot, és a felvarróból kiderül, hogy az Alien: Covenant-ban is egy Weyland-Yutani tulajdonában álló űrhajó legénységét követhetjük majd. Ez nem sok jót sejtet.

Michael Fassbender a Prometheus című filmben

Forrás: InterCommiddleoff892500

A történetről nagy vonalakban annyit lehet tudni, hogy a Covenant legénysége egy titokzatos bolygón száll le, ahol találkoznak az előző részt túlélő, Michael Fassbender által játszott androiddal. Noomi Rapace karaktere is élve megúszta a teremtőkkel való találkozást, de nem tér vissza az Alien: Covenant-ban, helyette a Legendás állatok és megfigyelésük-ben is szereplő Katherine Waterston alakítja az új női főhőst. A Prometheus folytatását 2017. augusztus 7-én mutatják be.

A Covenant-ra is kíváncsiak vagyunk, de Neill Blomkamp Sigurney Weaver főszereplésével készülő Alien-filmterve sokkal jobban lázba hozott minket. Sajnos erre az alkotásra még éveket kell várnunk, hogy moziban láthassuk. Weaver is megerősítette, hogy a Fox stúdiónál nyilvánvalóan nagyobb hatalommal bíró Ridley Scott akarata érvényesült, először ő készíti el a Prometheus folytatását, és csak utána jöhet Blomkamp filmje.

Newt Neill Blomkamp rajzán

Forrás: Neill Blomkamp Instagrammiddleoff669675

„Meglepődnék, ha végül nem készítenénk el ezt a filmet. A forgatókönyv nagyszerű, és imádunk együtt dolgozni” – győzködte Weaver a rajongókat, hogy érdemes Blomkamp Alien-folytatására várni. A District 9-t és a Chappie-t is jegyző dél-afrikai rendező legutóbb egy Newtot ábrázoló concept arttal jelezte, hogy nem tett le a filmterve megvalósításakor. Blomkamp filmje a második rész után fog játszódni, valószínűleg semmibe véve a harmadik rész történéseit, visszatér benne Ripley, Hicks és az immáron felnőtt Newt.

Az ósdi űrlény még mindig a frászt hozza ránkhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/osszeallitas/20140903-miert-rettegunk-meg-mindig-egy-35-eves-horrortol-a-nyolcadik-utas-a-halal-ridley-scott.htmlA főhős nélkül folytatják a Prometheusthttp://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20160201-ridley-scott-raunt-noomi-rapace-ra-prometheus-alien-covenant-michael-fassbender-katherine.htmlBudapesten forog a Szárnyas fejvadász 2, jön Harrison Ford és Ryan Goslinghttp://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20151127-budapesten-forgatjak-a-szarnyas-fejvadasz-2-t-ridley-scott-denis-villeneuve-ryan-gosling-roger.html

Vélemény, hozzászólás?