Koncertek, színházi előadások, filmfesztivál a Bátori Nyáron

Komolyzenei koncertekkel, színpadi előadásokkal, filmfesztivállal várják a látogatókat Nyírbátorba, a Bátori Nyár 2017 programsorozatára.

A június 24-től augusztus végéig tartó rendezvénysorozat központi eseménye az 51. alkalommal megrendezendő Zenei Napok és a 25. évfordulóját ünneplő Szárnyas Sárkány fesztivál lesz – hangzott el az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Nyírbátorban.

Máté Antal polgármester elmondta, hogy a Bátori Nyár programsorozat június 24-én kezdődik az Experidance Revans című produkciójával a Kulturális Központban, ugyanezen a napon tartják a múzeumok éjszakáját a Báthori István Múzeumban.

A Szárnyas Sárkány Fesztivált július 7. és 9. között rendezik meg a Papok rétjén, ahol  – az eddigiekhez hasonlóan – színházi és utcaszínházi társulatok, zenei és táncegyüttesek, bábosok, zsonglőrök, bűvészek, élőszobrok és gólyalábasok szórakoztatják majd a közönséget.

Éjszakai fürdőzésre várják a vendégeket július 8-án, majd a szomszédos Máriapócson megnyitják a 11. Bátori Országos Színjátszó és Musical tábort.

A Nyírbátori Zenei Napok programsorozata augusztus 5-én veszi kezdetét fúvószenei találkozóval, majd 7-én a Szolnoki Szimfonikus Zenekar ad koncertet. Augusztus 12-én az Anima Musicae Kamarazenekar koncertjét hallhatják az érdeklődők, 13-án Balázs Fecó Kossuth-díjas művész koncertezik a városban. Augusztus 18-án Illényi Katica Liszt Ferenc-díjas hegedűművész Sárik Péter zongoraművésszel lép színpadra, végül augusztus 19-én a záróhangversenyt a Tinódi Vegyeskar adja a Nyírbátori Fúvószenekar közreműködésével.

A Bátori Nyár ideje alatt kiállításokat, lovas és gasztrofesztivált is rendeznek, augusztus 10. és 12. között a DeathCrew Könnyűzenei és Filmfesztivál várja az érdeklődőket a nyírségi városban.

 

Vélemény, hozzászólás?