Macskabiztos karácsonyfák!

A karácsonyi ünnep az év legszebb pillanatait hozza el nekünk. Azoknak azonban, akik macskát tartanak ez az időszak bizony rengeteg fejfájást is okozhat: vajon idén hány karácsonyfa gömb válik az apró karmok áldozatául?

Faborogatások, dísztörések és még sorolhatnám, mi minden bosszúságot tudnak okozni kis kedvenceink a karácsonyi ünnepek alatt. Éppen ezért hoztunk számotokra néhány mentő tippet, amellyel azon túl, hogy biztosítod a kármentes karácsonyt, az ünnepi hangulatnak sem kell búcsút intened!

Legyen stabil a karácsonyfa!

Ha nem akarsz lemondani a valódi karácsonyfáról és kreatív, biztonságos, ámde kevésbé varázslatos design elemeket használni (pl. falra rajzolt karácsonyfa), akkor fontos, hogy macskabiztos talpazatot válassz!

A megoldás kulcsa ugyanis a talpazatban van! Ha elég súly biztosítja a fa stabilitását, akkor nem fog eldőlni még akkor se, ha a macska percekig csüng valamelyik ágról. Ha 100%-ig biztosra akarsz menni, egyszerűen rögzítsd a fát valamelyik stabil bútorhoz.

Fontos, hogy kerüld a lángokat!

Nagyon hangulatos a különböző illatokban kapható gyertyák használata, azonban a legtöbb cica nem ismeri a tűz fogalmát. Honnan is ismerné? Kíváncsiságból bármelyik megszaglászhatja.

Ne használj törékeny díszeket!

A piacon rengeteg olyan dísz kapható, amely akár 2 méter zuhanást követően is ép marad! Válassz inkább ezek közül.

És ami talán a legfontosabb! Ne hagyd egyedül a macskát a karácsonyfával hosszú időre! Leleményes állatokról beszélünk, akik nagyon jól tudják, hogy mi az, amit szabad és mi az, ami szigorúan tilos. Ez utóbbit biztos nem fogja az orrod előtt művelni – azonban mihelyst elhagyod a lakást… Ismerős, ugye? 🙂

Te hogyan óvod meg a karácsonyfát a macskádtól? Oszd meg velünk hozzászólásban!

Vélemény, hozzászólás?