Megint Oscar-díjas színésznő lesz Lara Croft

Angelina Jolie 2000-ben Oscart kapott az Észvesztő legjobb mellékszerepéért, és még ugyanabban az évben eljátszotta a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb videojátékos hősét, a sírrabló Lara Croftot. Tizenhat évvel később a történelem megismétli önmagát: Alicia Vikandert Oscarral jutalmazták A dán lány-ban nyújtott alakításáért, most pedig kiderült, hogy ő játszhatja el a női Indiana Jonest a Tomb Raider rebootjában. A Daisy Ridleyt hírbe hozó pletyka tehát hamisnak bizonyult.

Alicia Vikander a Vanity Fair Oscar-buliján

Forrás: AFP/Adrian Sanchez-Gonzalezmiddleon36002400

Ha előzékenyen elfeledkezünk A hetedik fiú-ról, akkor elmondhatjuk, hogy a hihetetlen munkabírású Vikander eddig jó ízléssel válogatott a neki felkínált látványfilmek közül. Szerepelt Guy Ritchie Az U.N.C.L.E. embere című kémparódiájában, nem kockáztatunk sokat, ha azt mondjuk, hogy nem lőtt mellé a nyáron debütáló Jason Bourne-nel, az év végén érkező Assassin’s Creed-ről pedig eddig csupa bizalomgerjesztő információ látott napvilágot. A lelkes újságírók által terjesztett jóslat szerint ez az alkotás törheti meg a számítógépes játékokból készült filmeket sújtó átkot.

Az új Tomb Raider-t a The Wave című norvég katasztrófafilmet jegyző Roar Uthaug rendezi, A 2013-as számítógépes játékban fiatal, kalandvágyó, ám még tapasztalatlan archeológusként találkozhattunk Crofttal, és ezt az irányt követi majd a reboot is: eredettörténet lesz, amiben a főszereplő első komoly kalandját meséli el.

Ilyen pucérkodást még biztosan nem látotthttp://www.origo.hu/filmklub/blog/elozetes/20150602-egy-bombano-testet-rakja-ossze-maganak-a-robot-alicia-vikander-ex-machina-michael-fassbender.htmlSzabad szexelni tökéletes testű robotokkal?http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20150419-szabad-szexelni-tokeletes-testu-robotokkal-ex-machina-kritika-oscar-isaac-domnhall-gleeson.htmlŐk dolgozták halálra magukat Hollywoodbanhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/hir/20151230-ok-dolgoztak-halalra-magukat-hollywoodban-cate-blanchett-tom-hardy-oscar-isaac-alicia-vikander.html

Vélemény, hozzászólás?