Megnyitotta kapuit a Mesebirodalom Lillafüreden

Csütörtöktől kezdve ismét jár a Mikulásvonat Miskolc és Lillafüred között. Az adventi hangulatot idéző, feldíszített szerelvény 15 éve Magyarország leglátogatottabb Mikulásprogramját kínálja.

Mikulásvonat: indulásra készen

Kanyargós erdei ösvényeken halad a kisvonat, ami a Dorottya utcai állomásról indulva érkezik Lillafüredre. Ott várja az utasokat a látványos Mesebirodalom sok ismert mesefigurával, 12 krampusz és a Mikulás, aki minden évben sok-sok ajándékot oszt szét a gyerekek között. Idén meglepetés történetként a 101 kiskutya és Szörnyella de Frász kalandja elevenedik meg, 16 jelmezes szereplő közreműködésével, egy 4 helyszínen zajló, interaktív játék formájában.

A Mikulásvonat programján az elmúlt 14 évben több mint 205 000 ember vett részt, ebből 138 800 gyermek volt. A szervezők célja, hogy a kivilágított kisvasúton történő utazással, és a téli erdőben megelevenedő mesékkel maradandó élményt nyújtsanak kicsiknek, nagyoknak egyaránt. Minden szerelvény 6 kívül-belül feldíszített, zárt és fűtött kocsival közlekedik 2017. november 23 – december 17. között, mindennap 4 alkalommal. Felszállni rá és a programokban részt venni csak előre megváltott jeggyel lehet. A vonatok indulási időpontjai: 9:00, 11:35, 14:10, 16:45.

Érkeznek az utasok

Óvodai, iskolai és alapítványi csoportok részére hétköznapokon indulnak olyan járatok, ahol lehetőség van a csoportos kedvezmény érvényesítésére. A szervezők 20 főnél nagyobb csoportok részére különvonatot, kisebb létszám esetén különkocsit tudnak biztosítani. A fogyatékkal élő gyermekek számára pedig ingyenes a részvétel. Információ és helyfoglalás a www.mikulasvonat.hu oldalon lehetséges.

Krampuszok

A Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány és a Lillafüredi Állami Erdei Kisvasút üzemeltetője, az Északerdő Zrt. közösen hívta életre 15 évvel ezelőtt a Mikulásvonatot. Kezdetben a miskolci gyereknek szerettek volna kedveskedni vele, ám az eltelt évek alatt a megyehatáron is túlmutató, országos érdeklődést kiváltó családi programot sikerült létrehozni.

(Fotók: Vona Ildikó/PTV)

Vélemény, hozzászólás?