Mindig az egyensúlyt keresni, mindenkinek megfelelni: erre törekszik a Mérleg-gyermek

Két jegyet sorolunk a Vénusz uralma alá, az egyik a szépérzéket magas fokra fejlesztő Bika – a másik pedig a harmóniát minden más elé helyező Mérleg. Aki e jegy szülötte, bármit megtenne azért, hogy minden kiegyensúlyozott és békés legyen körülötte. Ennek érdekében könnyen válhat ingataggá, döntésképtelenné. Szülőként rajtunk is áll, hogy mennyire tudunk ezen szélsőségeknek határt szabni.

Egy bájos Mérleg-gyermek igazi kincs a szülőnek, aki kedvességével és kisugárzásával megédesítheti a napjainkat. Ha szomorúnak lát valakit, tüstént igyekszik megvigasztalni és máris „kerek a világ”. Azonban, ahogy növekszik, egyre több megerősítésre lesz szüksége ahhoz, hogy rendben lévőnek érezze magát, különben könnyen bizonytalanná válhat önmagában. Ekkor különösen fontos, hogy szilárd önértékelést alakítsunk ki nála, mert ha nem így teszünk, a jelleme ingataggá, labilissá, könnyen befolyásolhatóvá válhat, aki mindig mindenkinek igazat akar adni, csak hogy úgy érezze: elfogadják… Szélsőségesen negatív esetben akár kis manipulátor is válhat belőle. Ha viszont erős és reális önképpel rendelkezik, a lehető legjobban tudja kiaknázni kompromisszumkészségét és diplomatikusságát.

A kép után is folytatódik a cikk!

mérleg baba nagyobb

A Mérleg jegy szülötte általában sokoldalú és intelligens, és a Bikához hasonlóan, ő is szereti szép tárgyakkal körülvenni magát. Művészi hajlam, közvetlenség, társaságkedvelés jellemzi, aki mindezen tulajdonságaival könnyedén elbűvöli a környezetét, ugyanakkor neki is nagyon sok figyelemre és szeretetre van szüksége. Általában jó ízléssel választ – de a megfelelési vágy olykor átcsaphat a divat túlzott utánzásába. A szülőn is múlik, hogy a negatív jellemvonások első jeleinél lépjenek közbe.

 Kapcsolódó cikkeink:

A Szűz  jegyű gyermek sajátosságai

Aki uralkodásra született: az Oroszlán gyermek

Mit üzennek a Rák jegyű gyermekekről a csillagok?

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A cserfes Ikrek nevelése

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A bűbájos Bika

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A kissé meggondolatlan Kos játékszabályai

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Halak jegy szülöttei

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Bak

Hogyan neveljünk egy Vízöntőt?

Képek forrásai: 

http://astrostyle.com, http://www.picturesofbabies.net

Vélemény, hozzászólás?