Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – Avagy: hogyan neveljünk egy Vízöntőt?

Az apróságok mindannyian sajátos tehetségekkel, érdeklődéssel jönnek a világra. Ha megfelelően tudjuk értelmezni a viselkedésüket, reakcióikat és a nevelési elveinket képesek vagyunk rugalmasan alárendelni az emberpalánta igényeinek, sikeresebben teljesíthetjük szülői feladatunkat. Így jó eséllyel sokat tehetünk a gyermek boldogsága, elégedettsége és végső soron, az életben való helytállása érdekében is.

Új sorozatunkban ahhoz igyekszünk támpontokat adni, hogy miképpen vegyük figyelembe a gyermekünkben szunnyadó egyéniségeket annak megfelelően, milyen csillagjegy befolyása alatt érkeztek a Földre.

A január 20. és február 19. születettek a Vízöntőre tulajdonságait hordozzák. Ők azok, akik sokszor jelentős kihívások elé állítják a szüleiket.

felforgató vízöntő

A konvenciók ellensége

Egy Vízöntő ugyanis nagy szabadságigényű, s az Uránusz hatásának köszönhetően egy igazi ki lázadó, aki mindent felforgat maga körül… Már kicsiny babaként nyugtalanság, hatalmas mozgásigény jellemzi. Öltözködni, nyugton maradni nem szeret, mert azt korlátozásként éli meg. Ugyanakkor könnyen barátkozik, játékos, kíváncsi természetű, könnyű megnevettetni. De azt hiába várjuk, hogy az elvárásainknak megfelelően hagyja magát puszilgatni, ölelgetni vagy a kívánságunkra produkálja magát, mert akkor csalódhatunk – kivéve, ha hagyjuk kedvére bohóckodni! Vele nagyon-nagyon türelmesnek kell lenni!

Görgessen tovább!

vizes gyerek

A Bak jegyűekkel szöges ellentétben, ő nem tiszteli a hagyományokat, a konvenciókat, s az ünneplő ruhát is kifejezetten utálja. Semmit nem érünk el nála szigorral vagy tiltással. Az viszont célravezető lehet, ha bevonjuk őt a szervezésbe, s teret adunk az ötleteinek. A fantáziája – ahogyan a humora is – ugyanis sziporkázó, tele van lendülettel és nagyon tud lelkesedni, ha valami érdekli. A Vízöntő gyermeket akkor lehet a legjobban lekötni, ha sokat beszélgetünk vele, és el tudjuk fogadni a különcségeit, az egyedi látásmódját. Talán egy napon éppen ő lesz az, aki megújítja, jobbá teszi a világot – de legalábbis a közvetlen környezetét.

A sorozat következő része: jövő hét csütörtökön!

Kapcsolódó cikkeink:

Mit üzennek gyermekeinkről a csillagok? – A Bak

A csillagok hatása a pénzügyi helyzetünkre –5. rész  (Vízöntő, Halak)

5 pénzügyi nevelési hiba

 

Képek forrásai:

http://www.pattersonlakesswimschool.com.au/https://www.buildingbeautifulsouls.comhttp://cdn2.happyhooligans.ca/

Vélemény, hozzászólás?