Nemzetközi síugró versenyt rendeznek szombaton Kőszegen

Nemzetközi síugró versenyt rendeznek 50-60 indulóval, köztük olasz, német, osztrák, szlovén és magyar résztvevőkkel szombaton délelőtt Kőszegen – közölte az MTI érdeklődésére a versenyt szervező Kőszegi Sportegyesület technikai vezetője pénteken.

Molnár László elmondta: a X. Chernel Kupát a kenyérhegyi műanyag borítású sáncokon tartják. Pénteken a szabadedzések zajlottak, a verseny szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik.

Tájékoztatása szerint az Alpok-alján fekvő történelmi kisváros sportegyesületének 1964 óta van síugró szakosztálya, az 1990-es évek elejétől pedig gyakorlatilag az országban egyedül csak Kőszegen zajlik síugró élet.

Elmondta, hogy elsősorban az utánpótlás-nevelésre koncentrálnak, a gyermek korosztályban van a legtöbb versenyzőjük, lehetőség szerint részt vesznek a környékbeli országok korosztályos viadalain, s igyekeznek újra meghonosítani és népszerűsíteni a fiatalok körében a síugrást.

A technikai vezető az MTI kérdésére megerősítette: Kőszegen a 10, a 20, és a 30 méteres sánc mellé tervezik egy 60 méteres sánc felépítését is, ám ehhez nem elegendő a helyi önkormányzat anyagi segítsége, pályázati támogatásban is reménykednek.

 

Vélemény, hozzászólás?