Robogós járőrszolgálat indul a borsodi megyeszékhelyen

Fontos fejlesztések történnek Miskolcon, a városi rendészetnél. Megtöbbszöröződik a térfigyelő kamerák száma és hamarosan beindul a robogós járőrszolgálat.

A tervezett változtatásokról Kovács László Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója tájékoztatta a sajtót. Elmondta, hogy a Miskolcon történt közrend és közbiztonsági fejlesztések példaértékűek: az ország nagyvárosai közül először itt alakult meg az önkormányzati rendészet, ami iránt már több település is komolyan érdeklődik. Az igazgató szerint az elmúlt 4 év alatt a MIÖR nagy változásokon ment át. A kezdeti személyi állomány mostanra 160 főre emelkedett és jelentősen megnövekedett a térfigyelő kamerák száma is. Sor került gépjármű beszerzésekre – négy terepjárót, egy mikrobuszt, két személyautót vásároltak. 2015-ben beindult a seriff szolgálat, tagjai azóta szoros kapcsolatot alakítottak ki a lakossággal. Komoly előremozdulást jelentett a rendészeti alközpontok kialakítása a Bagolyvárban, a Nagyváthy utcában, Perecesen és Lyukóban. Rendszeresen végeznek hatósági ellenőrzéseket, ezek során folyamatosan azt tapasztalják, hogy javult a helyzet sok területen.

Rendészeti alközpont a Bagolyvárban (Kiss János alpolgármester balról második, Kovács László Csaba igazgató balról harmadik)/ PTV Fotó: Vona Ildikó

Jelenleg 300 kamera van felszerelve, számuk hamarosan megtöbbszöröződik, és további munkatársakat vesznek fel járőri, mezőőri, térfelügyeleti szolgálatra; terveznek kialakítani egy operatív irányítási központot, lecserélni az elhasználódott szolgálati autókat, a robogós szolgálatot pedig már az idén szándékozzák beindítani.

Vélemény, hozzászólás?