Színházak éjszakája – Vásári komédiával indul a program Debrecenben

Idén is izgalmas programokkal várja nézőit a Színházak éjszakáján a debreceni Csokonai Színház, a rendezvénysorozat vásári komédiával indul

– jelezte a teátrum sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

    Vajland Judit tájékoztatása szerint szeptember 16-án Kiss Gergely Máté és csapata gólyalábas vásári komédiájával indul az este a színház épülete mögötti téren. A homlokzati erkélyen először a színház énekkari tagjaiból alakult jazzformáció lép fel, majd az évad egyik fontos zenés produkciója, A Lutherek néhány dala hangzik el a főszereplők, Nagy Kíra és Biri Gergely tolmácsolásában.
A színház mögötti Ady parkban A pad című performanszot láthatják majd az érdeklődők: a szerelmi történet főszereplői Kubik Anna és Csikos Sándor, de az ominózus padon helyet foglal majd a társulat szinte valamennyi tagja.
A Színházak éjszakáján két nyílt próbára is bejuthatnak a látogatók: Visky Andrej rendező a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett drámapályázat nyertes pályaműve, a Menekülők próbáit tartja a nagyszínpadon, míg a karteremben maga a zeneszerző, a Virtuózokból jól ismert Szüts Apor és Gemza Péter rendező próbálja A hallei kirurgus című operát, amely Georg Friedrich Händel életébe enged bepillantást.
A színfalak mögé, akár a pincétől a padlásig is betekinthetnek az arra vállalkozók: Mészáros Ibolya, Janka Barnabás és Mercs János színművészek óránként tartanak majd színházbejárást. Megmutatják, hogyan működik a forgószínpad, a zsinórpadlás, vagy hogy miként jutnak le a zenészek a zenekari árokba, és hogy milyen ruhacsodákat rejt a jelmeztár labirintusa.
Különleges eseménynek nevezte Vajland Judit a Rivaldafényben a néző! című programjukat, amelyben Katona Gábor, a színház koreográfusa mozgástréningjén “önmagunkra vethetünk egy pillantást, sok-sok humorral”. Erre a programra azokat is várják, akiknek egy fekvőtámasz is komoly kihívást jelent – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?