Szűz vagy? Nézz szembe a gyengeségeiddel!

Ebben a cikksorozatban megvizsgáljuk, hogy az egyes állatövi jegyekre milyen jó és rossz tulajdonságok jellemzők. Ha Szűz a napjegyed, vagy van benned Szűz – például az aszcendensed az, vagy a Hold, illetve valamelyik bolygó áll a születési horoszkópodban a Szűz jegyében – akkor az alábbi írás segítségével megismerheted a gyengeségeidet.

Nem telik el nap anélkül, hogy valakit, vagy valamit (de inkább valakiket/valamiket) ne illetnél éles kritikával, ráadásul véleményednek általában meglehetősen nyers modorban adsz hangot. Haragudni azonban nem lehet rád, hiszen önmagadat éppolyan kritikus elemzésnek veted alá, mint másokat, és a saját magadról alkotott negatív véleményedet sem rejted véka alá. Az, hogy önmagaddal legalább annyira elégedetlen vagy, mint másokkal, a nagymértékű önbizalomhiányra vezethető vissza, mint ahogy az is, hogy folyton azt lesed, vajon mit gondolnak rólad mások. Ez állandó alkalmazkodási kényszerhez vezet nálad, ami sajnos rányomja bélyegét a mindennapjaidra.
Hajlamos vagy túlreagálni tested legapróbb jelzéseit is; az egészséged miatt érzett túlzott aggodalom könnyen hipochondriához vezethet.
Szép dolog, ha valaki szereti a rendet maga körül, egy rendmániás családtag azonban már kevésbé kellemes élmény – erről a környezetedben élők hosszasan tudnának mesélni.
Leragadsz a részletekben, félsz az ismeretlentől és hiányzik belőled a spontaneitás. Túlságosan bizalmatlan, szőrszálhasogató és cinikus természeted már csak hab a tortán.

Vélemény, hozzászólás?