Többszörözd meg a hirdetésed látogatottságát, adj el akár dupla áron!

Legyen szó egy egyszerű dísztárgyról, gépjárműről, haszonállatról vagy álláshirdetésről, a hatékony hirdetés elkészítésének bármilyen reklám esetén ugyanazok a paraméterei. Sokan sajnálják rászánni az időt az ajánlat igényes kivitelezésére, amivel pedig akár dupla áron is elkelhet a portéka. Ezúttal összeszedtük, mire érdemes odafigyelni, ha online hirdetést adsz fel.

A hirdetés legmeghatározóbb eleme: A CÍM

Az emberek ma már belevesznek a tartalomolvasásba, hiszen megannyi eseményt láthatnak nap, mint nap különböző témákban. Akkor fogod tudni elérni, hogy a Te hirdetésed ragadja meg a tekinteteket, ha olyan címet választasz, ami érdekes. Ami figyelemfelkeltő, ami megdöbbentő, amiről a számítógép előtt ülő ember azt gondolja: „igen, pontosan erre van szükségem!”.

Igen, nos, hát ez nehéz, de nem lehetetlen. Tedd magad elé az eladni kívánt dolgot és emelj ki róla valami pozitívumot, amiben eltér a többi hirdetéstől. Páratlanul szép? Különleges színe van? Ő a legolcsóbb a piacon? Garanciát vállalsz rá? Bármi is legyen az előnye, röviden fogalmazd bele a címbe. Hidd el, többszörösre fog nőni a hirdetésed látogatottsága.

Hogy nézzen ki a cikk érdemi része?

Mielőtt lázasan belemerülnél az írásba: nyiss egy Excelt, az A1-es mezőbe tüntesd fel, hogy előnyök, a B1-esbe pedig, hogy hátrányok, majd szépen sorban szedd össze a hirdetésed tárgyának minden tulajdonságát.

Érdemes úgy végigmenni ezeken a jellemzőkön, hogy ha írsz egy negatívumot, akkor az utána következő előnyös tényező ellensúlyozza azt. Rozsdásodik? De még soha nem állt meg! Nem teljesen fajtiszta? De teljesen egészséges. Elszakadt a borító? De a szerző aláírta a hátlapját!

Ha megvan, akkor kezdődhet a fogalmazás. Először is szólítsd meg az érdeklődőt és ügyelj rá, hogy a képernyő előtt csak egy ember ül, így fogalmazz E/3-ban. Ezt nagyon sokan elfelejtik, pedig ettől lesz személyesebb az írásod, ezzel az olvasó csak még jobban érezni fogja, hogy igen, ez a hirdetés tényleg neki szól!

Ügyelj a helyesírásra és ne használj trágár szavakat – ez a két dolog ugyanis még azokat az embereket is elriaszthatja, akik egyébként tényleg megvennék, amit kínálsz.

Ha befejezted a fogalmazást, ne felejtsd el megköszönni, hogy időt szakítottak az írásodra.

Jó minőségű, szép, éles képEK!

Nem egy, nem kettő, legalább 5-6 éles, jó fényviszonyok mellett készült képet mellékelj a hirdetéshez. Még akkor is, ha nem egy tárgyról vagy élőlényről van szó, hanem mondjuk fuvarozásról. Fotózd le a kocsit, amivel a munkádat végzed, szedjél le az internetről ingyenes, jogtiszta illusztrációs képeket. Rengeteg módon utalhatsz képekkel arra, amit a szöveged üzen.

A képek nem csak azért szükségesek, hogy az olvasó láthassa, miről is beszélsz, de éppen akkora hatással vannak, mint a cím (- ha nem nagyobb!).

Ha ennyivel többet hozzáteszel, hidd el a hirdetők nagy százalékát fogod magad mögé utasítani kreatív, a megszokottól eltérő reklámoddal.

Sikeres eladást kívánok! 🙂

Vélemény, hozzászólás?