Vin Diesel már Kubában villog a menő járgányával

Jelenleg Kuba fővárosában, Havannában forgatják a Halálos iramban-sorozat nyolcadik epizódját. Több mint fél évszázada ez az első amerikai szuperprodukció, amelyet Kubában forgatnak, ami a két ország közti feszült viszony enyhülésének, a diplomáciai kapcsolatok kilenc hónappal ezelőtti felvételének köszönhető.

Vin Diesel és Michelle Rodriguez egy veterán amerikai autóból köszöntik a rajongókat a Halálos iramban 8 havannai forgatásán

Forrás: MTI/AP/Fernando Medinamiddleon38732527

Az ellenségeskedés évtizedei utáni első hollywoodi film, amelyet Kubában forgathattak, az Egyesült Államokban ezen a hétvégén mozikba kerülő Papa: Hemingway in Cuba című amerikai-kanadai életrajzi dráma volt. Az alkotást még az “olvadás” előtt, 2013-ban, majd 2014-ben vették fel Havannában, az amerikai és a kubai hatóságokkal számtalan tárgyalást lebonyolító Bob Yari rendező csökönyösségének köszönhetően.

Vin Diesel lelkendezve jelentette be az Instagramon, hogy Havannában forgatnak, “egy olyan helyen, ahova úgy volt, hogy soha nem jutunk el”. A színész gyönyörűnek nevezte a kubai fővárost és annak lakóit. Az óvárosban autós üldözéseket vesznek fel, a híres tengerparti sugárúton, a Malecónon pedig illegális autóversenyeket.

A forgatás helyszínéből és egyes elejtett célzásokból arra lehet következtetni, hogy az új epizódban feltárulnak a Vin Diesel által megformált főszereplő, Dominic Toretto családi gyökerei.

Vin Diesel és Michelle Rodriguez a Halálos iramban 8 havannai forgatásán

Forrás: MTI/AP/Fernando Medinamiddleon27671880

Az új epizód egyik különlegességét jelenti majd, hogy a helyszínnek megfelelően sok lesz a háttérben a régi, többségében az 1950-es években gyártott amerikai autó. A film, amelyben egy gonosz figura szerepében látható lesz Charlize Theron is, várhatóan 2017 áprilisában kerül a mozikba. A produkciót F. Gary Gray rendezi.

Megvan a Halálos iramban 8 új szépfiújahttp://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20160412-megvan-a-halalos-iramban-8-uj-szepfiuja-scott-eastwood-paul-walker.htmlA legnagyobb macsók is sírni fognakhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20150402-a-legnagyobb-macsok-is-pityeregni-fognak-halalos-iramban-7-kritika-vin-diesel-paul-walker.htmlMegvan, mikor jön az utolsó Halálos irambanhttp://www.origo.hu/filmklub/blog/keszuloben/20160203-a-halalos-iramban-sorozat-2021-ben-valik-teljesse-vin-diesel-universal-paul-walker-izland.html

Vélemény, hozzászólás?