Völner: 26 milliárd forint áll rendelkezésre Komárom-Esztergom megyei fejlesztésekre

Huszonhat milliárd forint áll rendelkezésre Komárom-Esztergom megyei fejlesztésekre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatain keresztül

– mondta Völner Pál megyei fejlesztési biztos, Esztergom térségének fideszes országgyűlési képviselője az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

    A képviselő – aki az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is – elmondta: ebből az összegből több mint 16 milliárd forintot már oda tudtak ítélni a pályázó önkormányzatoknak.
Most már a legkisebb önkormányzatok is indulhatnak a pályázatokon, ráadásul maguk a települések állíthatták össze, milyen pályázatokra van igényük – emelte ki. Így írtak ki a program keretében közintézmények – védőnői szolgálatok, orvosi rendelők, iskolák, polgármesteri hivatalok – felújítására, energetikai fejlesztésére, vagy éppen piac kialakítására szóló pályázatot.
Az látszik, hogy sikerül egyenletesen elosztanunk a forrásokat, ugyanis egy lakosra több mint százezer forint jut, a kisebb települések is sikerrel indulhatnak a pályázatokon – hangsúlyozta.
A további fejlesztési irányokra említette példaként a politikus a bajnai Sándor-Metternich kastély másfél milliárd forintos belső felújítását, iparterületi fejlesztéseket, valamint természetvédelmi és turisztikai attrakciók létrehozását.

Vélemény, hozzászólás?