1 napig ingyenesen látogatható a Vasúttörténeti Park

Március 15-én újra megnyitja kapuit, és ingyenes a belépés a Magyar Vasúttörténeti Parkba – adta hírül honlapján az intézmény.

A téli szünet után 2023-ban először tárja ki kapuit az érdeklődők előtt a budapesti Vasúttörténeti Park, és olyan interaktív programok is várják a vendégeket, mint kerti utazás, fordítókorongozás, kézi hajtányozás.

Több mint 100 vasúti kuriózum található ott, köztük 50 ritka mozdony, motorvonat, sínautók, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék és más különlegességek. Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumában a látogatók nem csupán nézhetik a járműveket, hanem maguk is kipróbálhatják.

A gyűjtemény az 1870-es gőzmozdonyoktól a nagyteljesítményű villanymozdonyokig mutatja be a vasút fejlődését. Külön érdekessége, hogy a járművek jelentős része még ma is működőképes.

 

Vonatozás (Fotó: Fejes Antal/ Vasúttörténeti Park)

 

Március 15-én a Vasúttörténeti Parkba a belépés és a fordítókorongozás díjmentes, a további interaktív programok térítés ellenében vehetők igénybe. Az eseménnyel kapcsolatos további információk itt találhatók.

Nemzeti ünnepünkön 10-16 óráig, április 1-től pedig már hosszú nyitvatartási időben, 10:00-18:00 között várja az érdeklődőket a Vasúttörténeti Park.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: Illusztráció – Felújított 424 009-es gőzmozdony vontat egy nosztalgiaszerelvényt Pilisvörösváron 2020. szeptember 12-én. (Fotó: MTI/ Máthé Zoltán)

 


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek