100 pompás esernyő díszíti majd az érsekújvári sétányt

Családias hangulatú rendezvénnyel kedveskedtek szombaton az érsekújváriaknak a kultúra városában, ahol a csillagászati kabinet szabadtéri színpadán jobbnál jobb muzsikusok, énekesek, táncosok váltották egymást.

Július 3-án újra indult a kulturális fővárosban a programsorozat, melyet a koronavírus miatt módosítani kellett. A Lég(Új)vár projektet végül „És mégis álmodunk!” címen élesztették újjá, hogy különféle szabadtéri helyszíneken találkozzanak a művészek, az alkotók a régóta nélkülözött közönséggel. Pénteken a Folyóparti utcában, a töltés közelében tartottak szabadtéri koncertet, majd színes fényárban úszó pódiumon, az egykori Kapisztóry-kórház területén mutatta be Katarína Máliková énekesnő az új Postalgia albumát. A KultúrKorzó társulás szervezésében a csillagászati kabinet udvarán, illetve annak szabadtéri színpadán zajlottak a rendezvények.

A kreatív parkban elsőként a Novozámocký levík szórakoztatta népdalokkal, muzsikával a közönséget Dráfi László zenetanár vezetésével. Majd bemutatkozott a lévai Göbő Sándor és Anna lánya, a Göbő Duónak is nevezett csapatot elkísérték a családtagjaik is, akiknek a biztatására vállal apa és lánya fellépéseket. Az összehangolt páros megzenésített verseket, kortalan slágereket adott elő, melyeket a közönség nagy örömmel fogadott. Szombaton a kora délutáni órákban Zsapka Attila dalolt, gitározott a gyerekeknek, akik egész nap alkothattak a Czuczor Gergely Alapiskola pedagógusainak és más ügyes kézművesek vezetésével. Ugyancsak alkotóműhelybe várták a kicsiket és a nagyokat Paluska Lotti birodalmában, aki levendula illatú párnákat, babákat kínáltak és készítettek a gyerekekkel.

Stugel Tibor a KultúrKorzó elnöke elmondta, szervezetük tagjai a közönség, a családok bevonásával száz esernyőt festettek be, illetve díszítettek ki, mely alkotások az érsekújvári sétány hangulatos ékességeivé váltak.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek