100 vendéget engedélyeznek a lagzikra – rendőrök és higiénikusok ronthatják el a jókedvet!

Igor Matovič miniszterelnök bejelentette, hogy 100 főre mérséklik a járványügyi bizottság által javasolt 30 fős létszámkorlátozást a lakodalmak esetében, ugyanakkor szigorítanak bizonyos szabályokon.

Az említett 100 fő Matovič közlése szerint a személyzet nélkül értendő, tehát a házasodókon kívül a vendégeket foglalja csak magába. A kormányfő szerint ez olyan kompromisszum, amelybe bele kell férjenek a házasodók.

A szabályok közt lesz például az, hogy a helyszín, például étterem vagy kultúrház tulajdonosának, fenntartójának az illetékes Regionális Közegészségügyi Hivatalnál jelentenie kell legkésőbb 48 órával az esemény előtt, hogy lakodalmat tartanak nála.

További szabály, hogy evés és ivás, illetve fotózkodás közben nem kell szájmaszkot viselni, más esetekben viszont igen. Tehát értendő ez a táncra is. Viszont ha valaki végig poharat fog a kezében, akkor elvileg belefér a szabályokba, hiszen elvileg iszik.

A lakodalmakon rendőrök és higiénikusok jelenthetnek meg, hogy ellenőrizzék az előírások betartását. A vörös jelzéssel ellátott járásokban a kiszabható büntetések kétszer akkorák lesznek, mint a zöldekben. A büntetést ugyanakkor nem a szabálysértő egyének, hanem a helyszín üzemeltetője kaphatja, és 20 ezer euróig terjedhet.

A módosításokat október 1-től vezetik be. Matovič azt is közölte hogy idén valószínűleg elmaradnak a bálok. A szalagavatói ünnepségekről még tart a vita.

Forrás: Denník N, parameter.sk, TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek