100a: egy szakasz kész, jön a következő

Befejezték a Vecsés-Üllő vasúti pályaszakasz felújítását. Augusztus végétől Üllő és Monor között folytatódnak a munkálatok a ceglédi vasútvonalon – közölte a MÁV pénteken az MTI-vel

A közlemény szerint az első ütemben felváltva dolgoztak először az egyik, majd a másik vágányon Vecsés és Üllő között, hogy a vasúti közlekedés mindig biztosítva legyen. Az elmúlt két és fél hónapban felújították az érintett 15 kilométeres vasúti pályát, elvégezték a szükséges váltócseréket, megerősítették a felsővezetéki hálózatot is.

Az idei munkálatok második üteme augusztus végén indul Üllő és Monor között. Ennek során többek között 18 kilométeren vágányétépítési, váltócsere és felsővezeték-karbantartási munkálatok lesznek, több helyen újra cserélik a hangos utastájékoztatási rendszert, továbbá egy helyen modern vizuális utastájékoztató rendszert is kiépítenek.

A MÁV kiemelte: a Budapest-Cegléd-Szolnok (100a) vasútvonal a főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályája. Kapacitásának, menetrendszerűségének javítását és stabil fenntartását a vasúttársaság kiemelten kezeli – tették hozzá.

Tavaly a Nyugati pályaudvar és Városliget elágazás közötti szakasz átépítésével kezdődött a vonal felújítása, amely az idén április 6-tól a Vecsés­-Üllő-Monor szakaszon folytatódott, és több fázisban, tervezetten ősz végéig tart.

A 20 milliárd forintos kormányzati támogatással megvalósuló kivitelezés befejezését követően ezen a szakaszon is megszüntethetőek a sebességkorlátozások, ezáltal megbízhatóbbá és stabilabbá válik a közlekedés, csökken a meghibásodások száma – olvasható a közleményben.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek