110 km/h helyett 226-tal száguldozott a 8-as úton, jogsi nélkül

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai április 14-én délután, a 8-as számú főúton mértek be egy autóst 226 km/h-val egy olyan szakaszon, ahol több mint kétszer olyan gyorsan haladt, mint a megengedett legnagyobb sebesség, 110 km/h. 

A police.hu híre szerint a 22 éves diósdi sofőrt megállították a megkülönböztető jelzéssel szerelt, civil szolgálati gépkocsival a rendőrök, és az igazoltatáskor megállapították, hogy a férfi egyáltalán nem rendelkezik vezetői engedéllyel, továbbá az Érdi Rendőrkapitányság 2020. március 5-ig eltiltotta a járművezetéstől.

A 22 éves autóvezetőt előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, majd a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájában helyezték el.

A rendőrség azt írja, a sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A közelmúltban amúgy több hasonló eset is történt: március végén például Békéscsabán, egy olyan szakaszon száguldottak ketten is 160 km/h-val, ahol 90 lenne a megengedett legnagyobb sebesség. Nem sokkal korábban ugyanúgy Békéscsabán kapcsoltak le egy autóst: ő 50 helyett 130-cal robogott a belvárosban.

Forrás: police.hu


Hasonló cikkek