12 éves „pingvin” is merül Dunaszerdahelyen

Ezüstvasárnap kora délután immár 16. alkalommal randevúztak a téli fürdőzés szerelmesei a dunaszerdahelyi Thermálpark szomszédságában található Félúti-tónál.

A dunaszerdahelyi Sportfanatic Polgári Társulás hagyományos adventi túlélőpróbáján a téli fürdőzés megszállottjainak merülésére, valamint a legedzettebbek 750 méteres úszására került sor. „A távot nem véletlenül választottuk, ugyanis a háromnegyed kilométert úszta a leggyakrabban Makai József, a dunaszerdahelyi úszások ötletgazdája, egyik elindítója, akire stílszerűen ezzel a versenyszámmal emlékezünk. A legtöbben Pozsonyból érkeznek, de Gútáról, Komáromból, Privigyéről is jöttek résztvevőket. Az illusztris merülők között voltak a La Manche csatornát váltóban meghódító felbári Pék fivérek. Ugyanakkor a legifjabb pingvinünk, a mindössze 12 esztendős pódafai Sárkány Gyurika is megmártózott a hűs habokban.” – tájékoztatott Hideghéty Tibor, főszervező.

Ezúttal nem kellett léket vágni a tóban, a forgatókönyv változatlan. A jeges fürdőzés szerelmesei az ünnepi köszöntőt követően előbb eléneklelték a himnuszukat, majd vízbe szálltak, s felkészülésük függvényében igyekeztek minél több időt eltölteni a vízben. A megengedett maximum egyébként 22 perc. „A tó revitalizációja kapcsán a felújított partszakasznál zajlott a rendezvény. Bónuszként gulyással, teával és forralt borral is kedveskedtünk a tóhoz kilátogató nézőknek.” – mesélte el Hideghéty Tibor.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek