12 főiskolai professzort nevezett ki az államfő

Andrej Kiska államfő 12 új főiskolai professzort nevezett ki hétfőn az elnöki palotában. Az elnök a beszédében hangsúlyozta, hogy a kinevezés nemcsak jutalom, hanem egyúttal kötelezettség is.

Az államfő meggyőződése, hogy a professzorok nagyon fontos szerepet játszanak az oktatás, kutatás és tudományok fejlesztésében.

„Önökön múlik, hogy emelkedni fog-e az oktatás szintje, vagy – néhány kivételtől eltekintve – átlagos marad.” – mondta Kiska, aki megemlítette a főiskolai akkreditációs rendszerben történő változásokat is. „Az Önök hangja jobban hallható, ezért bízom benne, hogy igyekezni fognak megnevezni a problémákat, megoldást keresni rájuk, valamint együtt fognak működni az illetékes politikai szervekkel.” – tette hozzá.

Az új professzorok többek között a katolikus teológia, a fizikai kémia, a zeneművészet és az ápolói szak területéről kerültek ki.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek