12 óra alatt 500 határsértő

A rendőrök 425 határsértőt tartóztattak fel vasárnap, és 44 embert megakadályoztak abban, hogy illegálisan belépjen Magyarországra – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

 

Budapesten öt határsértőt tartóztattak fel.

 

Azt írták: Bács-Kiskun megyében tizenöt esetben összesen 112 határsértőt tartóztattak fel Kelebián, Bácsbokodon, Csikérián, Kisszálláson és Kecskeméten. Csongrád-Csanád megyében. A járőrök tíz esetben összesen 260 határsértőt állítottak meg Ásotthalom, Mórahalom, Szeged és Szatymaz közigazgatási területén.

Baranya megyében Mohácsnál három, Vas megyében Szombathelyen kilenc, Pest megyében Újhartyán külterületén 36, míg Budapesten a XXIII. kerületben öt határsértőt tartóztattak fel.

Az illegális migránsok ellenőrzésük során palesztin, algériai, szír, iraki, szomáliai, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, illetve török állampolgárnak vallották magukat. De sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – emelték ki.

 

44 embert akadályoztak meg, hogy Magyarországra illegálisan belépjen

 

A közleményben jelezték azt is, hogy az elmúlt 12 órában Bács-Kiskun megyében négy esetben a rendőrök összesen 44 embert akadályoztak meg abban, hogy Magyarországra illegálisan belépjen. Három esetben, három ember ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás is indult.

Reggel az M5-ös autópályán Újhartyánnál ellenőriztek egy magyar kisteherautót, amelyben 36, magát szírnek valló migráns ült. A sofőr a járművel megállt, kiszállt, és elszaladt a helyszínről, őt a rendőrség keresi.

A Bács-Kiskun megyei Kisszállás külterületén délután állítottak meg egy ukrán férfi által vezetett, magyar rendszámú személygépkocsit, amelyben négy, magát szírnek, afgánnak, illetve szomáliainak valló férfi is utazott.

 

 

A rendőrök egy lengyel kisteherautót ellenőriztek

 

Nem sokkal később Kecskemétnél az M5-ös autópályán a rendőrök egy lengyel kisteherautót ellenőriztek, amelyet egy ukrán férfi vezetett, a raktérben 33, magát pakisztáni, afgán, illetve szomáliai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Az utasok a személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogosságát egyik esetben sem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a sofőrökkel szemben embercsempészés miatt indult eljárás.

Forrás: MTI.


Hasonló cikkek