1200 embert elvitt a rendőrség Oroszországban a mozgósítás elleni tüntetésekről

Estig több mint 1200 embert vettek őrizetbe szerte az országban. Tucatjával viszi el a rendőrség a mozgósítás ellen tüntetőket Oroszországban.

 

Több ezren vonultak az utcára Moszkvában és Szentpéterváron

 

Összesen 37 városban, köztük a fővárosban és Szentpéterváron vonultak utcára sok ezren, hogy tiltakozzanak az orosz elnök szerdán bejelentett, 300 ezer tartalékost érintő, a parlament által is támogatott intézkedése ellen.

 

 

Vlagyimir Putyin szerdán reggel sugárzott tévébeszéde – amelyben több ukrajnai területen is kilátásba helyezett népszavazást arról, csatlakozzon-e az adott régió az Oroszországi Föderációhoz – nemzetközi szinten is heves tiltakozást váltott ki.

 

Akár 15 év börtönbüntetést is kaphat az, aki közreműködik a demonstrációknak az előkészítésében vagy lebonyolításában

 

Miközben a megmozdulásokat szervezők egyre újabb felhívásokat tesznek közzé az interneten, a moszkvai ügyészség arra figyelmeztetett, hogy az ilyen akciók szervezése és a részvétel is súlyos büntetést von maga után. Akár 15 év börtönbüntetést is kaphat az, aki bármilyen minőségben közreműködik ezeknek a demonstrációknak az előkészítésében vagy lebonyolításában. Ennek ellenére rengetegen tüntettek szerdán, és tüntetnek folyamatosan országszerte dacolva a keményen fellépő biztonságiakkal.

Az állami hírközlési felügyelet eközben azzal fenyegette meg a médiát, hogy azokat a honlapokat, amelyek “hamis információkat” közölnek a mozgósításról, blokkolni fogják. Az AP amerikai hírügynökség helyszíni tudósítói megjegyzik, hogy egyelőre nem világos, ez pontosan mit jelent.

Forrás: euronews.com

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek