1200 kiló kakast főztek Kiskőrösön

Ha október, akkor kakaspörkölt főző fesztivál Kiskőrösön. Szombaton hatvanöt társaság közel száz bográcsban főzte a tyúkudvarok királyaiból készült ételt. 

Dedák Pál az egyik szervezője a rendezvénynek elmondta, hogy az esőtől félve óriási sátrak alatt alakították ki a hatvanöt főzőhelyet. A padokat és asztalokat a sátrakkal együtt az önkormányzat és a civil szervezetek biztosították. A hét közepén a város egyik cégének munkatársai és néhány önkéntes állították fel a sátrakat. A becslések szerint közel 1200 kilónyi hús főtt a bográcsokban. Az akasztói Kastély Attila például hét kakasból főzte a pörköltet. A tarajosok összsúlya 20 kiló volt az elmondása szerint.

Az idén is, ahogy a korábbi években, a rendezvény közepén egy színpadot alakítottak ki, ahol fellépett a város fúvószenekara, a Soundwitch zenekar, a Szivárvány Néptáncegyüttes, a Szürkeverebek Jazzbandája és más előadók is. A kisgyermekes családokat is kicsalták a rendezvényre. A kicsinyek használhatták az ingyenes ugrálóvárat, a csúszdát, kipróbálhatták a lufi hajtogatást, és kérhettek ingyenes arcfestést.

A megnyitón megemlékeztek a járványban elhunyt Csányi Józsefről, aki ennek a rendezvénynek az egyik főrendezője volt. – tette közzé a BAON.HU

 

Juhász Márta


Hasonló cikkek