13 tanút hallgathatnak ki Henry Acorda meggyilkolásának ügyében

Tizenhárom tanút idézett be a Pozsonyi Járásbíróság háromtagú szenátusa a mai, keddi tárgyalásra, amelyen a Fülöp-szigeteki Henry Acorda megölésének ügyével foglalkoznak majd.

A vádlott Juraj H. jelenleg fogságban van, a tárgyalása január végén kezdődött. „Nem tagadom a megtörténteket, de nem értek egyet azok jogi minősítésével.” – mondta a vádlott. „Aznap céges rendezvény volt. Először a hotelben megittam néhány sört a kollégáimmal, majd a város felé vettem az irányt, hogy még igyak néhány sört.” – mondta januárban Juraj H.

Juraj H. azt is bevallotta, hogy a múltban pszichiáterhez járt és nyugtatót szedett. A sörön kívül saját bevallása szerint Paretint és Lexaurint is bevett. A hotelen kívül aznap meglátogatott több ismert belvárosi bárt, több mint 20 nagy sört és 10 féldeci vodkát megivott. „A támadásra nem emlékszem pontosan. Nagyon homályos emlékeim vannak.” – mondta Juraj H. „Megtámadtam Henryt, mert azt hittem, hogy bántani akarja a társaságában lévő nőket. Nagyon szégyellem, amit tettem, nem akartam bántani, de nem akarok kifogást keresni. Életem végéig bánni fogom. Nem vagyok szörnyeteg, sem rasszista. Igazságos büntetést szeretnék a bizonyítékok alapján.” – jelentette ki Juraj H.

Juraj H. mindig hordott magával boxert, de a bűntény elkövetésének napján is csak talizmánként volt nála.

A Dunaszerdahelyi járásból származó 28 éves Juraj H. tavaly május 26-án, a hajnali órákban megtámadott Pozsonyban egy Fülöp-szigeteki férfit, aki két, zaklatásnak kitett nőt próbált megvédeni. A megtámadott férfi néhány nappal a támadás után a kórházban belehalt a sérüléseibe.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek