134 éves tűzoltószervezet, 134 taggal Szímőn

Múlt hétvégén tartotta évzáró taggyűlését a környék legöregebb tűzoltószervezete, a Szímői Önkéntes Tűzoltószervezet. Bemutatták az új IVECO tűzoltóautót, összetett tevékenységükről pedig Briška Péter elnök prezentációban számolt be.

Briška Péter ismertette a szervezet egész 2019-es évi tevékenységét. A felújított szertár átadásával kezdték, melyhez a belügyminisztérium nyújtott anyagi támogatást, de sokáig nem pihenhettek, mert március első hetében 3x is szélvihar károk eltakarításához kellett kivonulniuk. Az első esetben összecsapta a szél a magasfeszültségű villanyvezetéket, ez felgyújtotta a száraz növényzetet. Júliusban aztán az átlagnál is több tűzeset volt, ahova kivonultak.

Nem hagyták ki a május 18-án megrendezésre kerülő nemzetközi lovaskocsi fecskendő versenyt se Szencen. Május végén Kamocsa községben versenyeztek a szímőiek és az 1. helyen végeztek. Ezzel bekerültek a ipolysági kerületi versenyre. Tavaly augusztusban a fonyódi tűzoltószervezet meghívásának tettek eleget, Marcali hagyományőrző lovaskocsi fecskendő versenyen vettek részt.

3 éve volt őrségváltás a szervezet élén. Látszik az új vezetőség aktív tevékenységén, hogy ők se akarnak lemaradni a sikeres elődöktől. Folyamatosak a képzések, a diákok, a fiatalok, az aktív tűzoltók és a veteránok versenyeken vesznek részt, a tűzkároknál és egyéb eseteknél pedig mindig elsőként érkeznek a helyszínre.

Az ülés befejező részében Briška Péter elnök és Kutrucz Viktor tűzoltóparancsnok több elismerő oklevelet is kiosztottak aktív és hűséges tagjaiknak.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek