14 éves magyar lány is indul a San Remó-i énekversenyen

Claudia képviseli Magyarországot a híres versenyen, ahonnan számos világsztár karrierje indult.

A 8. alkalommal megrendezésre kerülő San Remo Junior nemzetközi énekversenyen a 14 éves Castagno Claudia Raquel képviseli Magyarországot. Claudia és mentora, Marcellina énekesnő már a helyszínen vannak

.


Marcellina már kicsi kora óta ismeri és követi a kislány zenei tevékenységét. Legutolsó felvétele olyan nagy hatással volt az énekesnőre, hogy elhatározta, támogatni fogja a fiatal tehetséget. Benevezte a fesztiválra, ahol is a szervezők és egy szakmai zsűri kiválasztotta Claudiát, így Jazz ének kategóriában fog 18 ország fiatal tehetségével versenybe szállni. A megmérettetés a híres Ariston színházban (TeatroAriston) lesz, és Claudiát, mint a többi versenyzőt is a sanremoiszínfónikus zenekar fogja kísérni. Arthur Hamilton dalát a „Cryme a river”-t fogja előadni, melynek a zenei hangszerelését a kiváló zenész Hárs Viktor készítette el.

Castagno Claudia Raquel 2002 októberében született Budapesten és hogy vérében zene folyik, le sem tagadhatja. Édesapja Castagno Louis argentin származású énekes-gitáros előadóművész, édesanyja pedig Garai Glória artista-előadóművészDr. Garay Attila lánya. Tehát a nagypapa a hajdani népszerű Weiner Leó, és Szabó Gábor díjas jazz-zongorista énekes.  Claudia pici kora óta aktívan részt vesz szülei művészi életében. 2007-ben Brunner Zsolt DJ. figyelt fel legelőször csilingelő hangjára, és gyermeklemezt készített Claudiának, (“Csicsi” –Pimpinkin, jelenleg 13milliós youtube nézettséggel rendelkező dal) melyet 2008-ban az EMI lemezkiadó cég adott ki és olyan sikeres lett, hogy 2009-ben Fonogram díjra is jelölték.

Claudia már 8 éve tanul zongorázni és 4 éve pedig énekelni. Most a Rajkó Tálentum alapfokú művészeti iskola növendéke, de ebben az évben sikeresen felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti konzervatórium Jazz-ének szakára, ahol szeptemberben kezdi majd el az új tanévet. Több énekverseny győztese, például a ceglédi Gigasztár 2015, Orchidea 2015, kerületi népdaléneklési versenyek stb. Olyan neves művészekkel állt már egy színpadon, mint Falusi Mariann, Horgas Eszter, Class Jazz Band. Kedvenc zenei stílusa a jazz, mert nagypapája zenéje rendkívül nagy hatással van rá, de mivel félig Argentin származású, a latin zene is a szíve csücske.

Claudia júniusban Budapesten is fellép majd Marcellina jótékonysági koncertjén, amellyel a Vakok Állami Intézetének javára gyűjtenek, s ahol a főszereplő a fehér bot, a fehér fény, és a fehér szaxofon lesz.

„A koncertsorozat célja a jótékonysági adomány mellett a figyelem felhívása a vakok és gyengénlátók életének nehézségeire. Személyes érintettségem miatt tudom, hogy egy vak ember, bár látásában korlátozva van, mégis ugyan olyan nagy dolgokra képes, mint mi, látó társai. Fontos, hogy ne megkülönböztessük látássérült embertársainkat, hanem egyenrangúnak tekintsük és segítsük őket, hogy legyen lehetőségük olyan teljes életet megélni, mint bármelyikünknek. Számomra ez a legfontosabb üzenete a koncertsorozatnak. Emellett pedig nagy büszkeséggel tölt el, hogy a jó ügyért magyar közönség előtt léphetek fel. Hálás vagyok a Vakok Állami Intézete, illetve a Fény a Sötétben Alapítvány dolgozóinak azért, hogy egy emberként álltak a jótékonyság ügye mellé” – emeli ki Marcellina a koncertsorozat fontosságát.

Vélemény, hozzászólás?