14+4 év börtön várja

Az igazságügyi tárca nem tud a SIS volt tagjának sorsáról. Ľuboš Kosík, a titkosszolgálat volt tagja nem tudni, hogy letartóztatásban van-e Maliban, vagy elengedték, ahogy arról sem tudni semmit, hogy áll a kiadatási eljárás.

Kosík feltételezett szabadlábra helyezéséről a Sme napilap számolt be szerdán, állítólag Kosík megerősítése alapján. Kosík két évet töltött börtönben az után, hogy nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene 2,4 millió euró értékű váltóhamisítás miatt. Elmondása szerint meglepte, hogy elengedték. „Kinyitották az ajtót, és azt mondták, hogy vége van.” – nyilatkozta a napilapnak Kosík.

Kosík már hosszabb ideje azt állítja, hogy hajlandó tanúskodni Michal Kováč volt államfő fiának elrablásáról, illetve más, titkosszolgálati tagokat érintő ügyekben is. Kosíkot eredetileg jogerősen 14 év szabadságvesztésre és 100 000 euró büntetés kifizetésére ítélték. Az összeget nem fizette be, ezért a bazini (Pezinok) Speciális Büntetőbíróság további négy évvel hosszabbította meg a büntetését. Az ítélet nem jogerős, Kosík védőügyvédje fellebbezett, ezért az üggyel a legfelsőbb bíróság fog tovább foglalkozni.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek