150 ezer tanár sztrájkolt az Egyesült Királyságban az alacsony bérek miatt

150 ezer tanár sztrájkolt az Egyesült Királyságban az alacsony bérek miatt. Az utóbbi évtized legnagyobb közalkalmazotti sztrájkja kezdődött szerdán Angliában és Walesben a dráguló megélhetés miatt.

 

 

A sztrájkot eredetileg a tanárok hirdették, de 124 állami intézmény több mint 100 ezer munkavállalója csatlakozott hozzájuk. A vasúti dolgozók és a határrendészek is beszüntették a munkát, így több reptéren is megállt az élet.

,,Az oktatás mindenkit érint. Több pénzre és több kollégára van szükségünk. Így nagyobb lenne a verseny is. Az igazgató 20 tanárból választhatná ki a legjobbat, nem kettőből. Így a gyerekek jobb képzést kapnának. Mindenből többet akarunk” – sorolta követeléseit egy fiatal rajztanár.

Az általános és középfokú oktatási intézmények tanárainak sztrájkja miatt szerdán a legtöbb angliai és walesi iskolában nem volt tanítás, bár sok helyen erre a napra távolléti online oktatást szerveztek, és az általános iskolák gyermekfelügyeleti feladatokat is ellátnak.

A közoktatási dolgozók legnagyobb érdekképviselete, a National Education Union (NEU) szerda délutáni tájékoztatása szerint több mint 150 ezer tanár csatlakozott a munkabeszüntetéshez.

A tanároknak 5 százalékos béremelést ajánlott a londoni kormány, de a szakszervezetek szerint ez felér egy lefokozással a 11 százalékos infláció mellett.

Forrás: euronews.com

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek