150 gyermeket leptek meg karácsonykor a Mosolykommandó mosolydoktorai

A Mosolykommandó több éve szervezi a Karácsonyi Szeretetcsomag akcióját, amelynek keretében hátrányos helyzetű, rászoruló családokat ajándékoznak meg az ünnepek előtt. Az akció cégek, magánszemélyek, és az adó 1%-os felajánlásokból működik, amely az elmúlt 8 évben az egyik legsikeresebb dél-alföldi karitatív megmozdulások közé nőtte ki magát. Rendhagyó módon a szervezet az adományokat személyesen juttatja el a családok otthonába.

Tartós élelmiszerrel, csemegékkel, és vadonatúj játékokkal összeállított, összességében több, mint 2 millió Forint értékben vásárolt szeretetcsomagokkal indultak útnak a Mosolykommandó mosolydoktorai a tegnapi napon, hogy 150 rászoruló kisgyermeket lepjenek meg Karácsony előtt Szegeden, és Szegedi környéki kistelepüléseken.

Pataki-Fődi Brigitta, az alapítvány elnöke szerint tavaly óta nőtt azon családok száma, akik a Mosolykommandóhoz fordultak segítségért. Sajnos még mindig sok olyan család él ma Magyarországon, ahol a gyerekeknek a karácsony sajnos nem az ünnepről, hanem a nélkülözésről szól. A Mosolykommandó küldetése, hogy ezeknek a gyerekeknek a karácsony varázsa ugyanúgy meglegyen, mint azoknak a gyerekeknél, akiknél ez mindennapos. Az elmúlt napokban nem egy olyan családnál jártak, ahol a gyerekek soha életükben nem kaptak még új játékot senkitől. Rendkívül megható volt látni a gyerekek szemében a csillogást, amikor a bontatlan játékokat átadták nekik a mosolydoktorok.

 

Az idei akció keretében az alapítvány 150 kisgyermek részére állított össze szeretetcsomagokat, amelyeket az önkéntesek karácsony előtt személyesen vittek házhoz, és adtak át a családoknak, és a gyerekeknek. A csomagokban volt kisautó, puzzle, Barbie baba, LEGO játékok, társasjátékok, valamint csokoládék, konzervek, liszt, olaj, méz, lekvárok, egy csemegéket gyártó, ismert országos cég felajánlásának köszönhetően pedig a csomagokba kerülhettek prémium minőségű csemegék is.

Ha tetszett a hír, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek