156 millióból Ökoturisztikai Központtal gazdagodik Lakitelek

156 milliós Ökoturisztikai Központtal gazdagodik Lakitelek. A turisztikai Központ Lakiteleken a Holt-Tisza partján épül. A település 156 millió forintos uniós támogatást nyert el, melyet az épület építésén kívül a Holtág környezetének rendbetételére fordítanak.

A sokak által ismert emlékműdomb új funkciót kap, ugyanis itt épül majd meg a központ. A tervek szerint lesznek foglalkoztató helyek, zárt előadótér, információs pont, amely az év nagy részében nyitva lesz. Értesülésünk szerint a központ területén egy kerékpár szerviz is helyet kap majd mivel szeretnék, hogy Lakitelek kerékpáros csomóponttá váljon.

A kezdeti vízszintes alapozási munka lassan a végéhez ér és megkezdődik a függőleges építkezés. Lakitelek önkormányzata folyamatosan egyeztet a kivitelezővel az aktuális munkálatok állapotáról. Tervek szerint 2023. január 31-ig a kivitelezési munkák befejeződnek és az új Centrum átadásra kerül.

 

Prokop S. Krisztina

 

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!

 


Hasonló cikkek