16 éves fiú késelte meg anyja élettársát

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy tizenhat éves sükösdi fiú ellen, aki 2019. június 9-én családi veszekedés után késsel mellkason szúrta anyja élettársát.

A fiatalkorú vádlott – aki a bűncselekmény elkövetésekor még nem volt tizenhat éves – egyedül lakott nagyanyja sükösdi házában, mert édesanyja az élettársához, az ügy sértettjéhez, költözött. Az élettárs többször szóvá tette a robbanékony természetű fiúnak, hogy nem jár iskolába, naphosszat nem csinál semmit, alig eszik és csak számítógépezik. Emiatt a sértett és a vádlott között egyre gyakoribbá váltak a szóváltások. A vádlott egyre agresszívebbé vált és nem tűrte sem az anyja, sem pedig az élettárs fegyelmezését.

 

A vád szerint a fiatalkorú vádlott akart magának egy nagyobb kutyát, de az anyja ellenezte ezt. Ebből 2019. június 9-én este a vádlott lakóhelyén veszekedés lett, amikor a fiú az anyjától pénzt akart kérni pórázra. Az anya élettársa és a fiú szóváltásba keveredett, ami után a sértett kiment az udvarra. A fiú magához vett egy kést, azt a kezébe vette, majd a bejárati ajtóból a tőle néhány lépésre álló sértettet provokálni kezdte, hogy nem mer bejönni a házba. A sértett ekkor – nem támadó szándékkal – elindult a vádlott irányába, aki hirtelen mozdulattal a vele szemben álló sértettet mellkason szúrta.

A késelés után a vádlott a helyszínről elszaladt, a rendőrök másnap fogták el és őrizetbe vették. A szúrás után a sértett eszméletét vesztette, a helyszínen újra kellett éleszteni és több hetes kórházi kezelésre szorult. A sértett a szúrás miatt – ami a kulcscsont alatti verőeret is érte – közvetlenül életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az, hogy a sértett nem halt meg, nem a vádlotton múlott, hanem a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető.

 

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottat a főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja és fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy az eszközként használt kést is el kell kobozni. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

ugyeszseg.hu

Nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek