160 ezren a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozaton

Több mint 160 ezren vettek részt a Kultúrházak éjjel-nappal idei, tizennegyedik programsorozatán. Február 14-től 16-ig 244 településen, 415 helyszínen összesen 833 programmal várték az érdeklődőket – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A Nemzeti Kulturális Alap számára kiemelt jelentőségű, hogy az országos ismertségű, nagy rendezvények mellett a vidéki és a kisebb települések kulturális életét is támogassa – idézte a kommüniké Lőrinczy Györgyöt, az esemény fő támogatója, az NKA alelnökét.

Mint fogalmazott, az országos rendezvény változatos, színvonalas programokat kínált és is ráirányította a figyelmet, milyen fontos munkát végeznek a kistelepüléseken dolgozó szakemberek.

Bordás István főszervező, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke azt emelte ki, hogy a háromnapos rendezvénysorozat programjai között a legnagyobb számban táncházakat, farsangi hagyományhoz kötődő napokat, előadásokat, koncerteket, kézműves programokat és táncos rendezvényeket tartottak. A legtöbb programot Bács-Kiskun és Fejér megyében tartották, több mint hetven-hetvenet.

Idén már második éve valamennyi szomszédos ország csatlakozott az eseménysorozathoz, Bécstől Eszékig nyolc határon túli település szervezett táncházat ezen a hétvégén a Csoóri Sándor Alap támogatásának köszönhetően.

A szervezők átadták a meghirdetetett pályázatok díjait. A #vanképedhozzánk? fotópályázat I. díját Kocsis László Zoltán kapta, a #mindentegylapra! pályázat legjobbja Ölveczky Gábor lett, a spot-pályázat győztes művét Róth Barnabás és Balogh Attila az almásfüzitői Petőfi Sándor Kulturális Szabadidő Központ és Könyvtár számára készítette.

A díjazottak elismerő okleveleket és pénzjutalmat vehettek át. A látogatókat ösztönző, és az eseményre felhívó Facebook-játék győztese Süle Zoltán és Bata Jánosné lett.

A 2021-es Kultúrházak éjjel-nappal eseményt február 5. és 7. között rendezik meg – tartalmazza a közlemény.

MTI

A nyitókép illusztráció.


Hasonló cikkek