Gyurcsányné Robert Hajšel szlovák európai parlamenti képviselőnek adott szót, aki korábban a Robert Fico volt miniszterelnök-féle nacionalista, de mégis baloldali Smer (Irány – Szociáldemokrácia) párt politikusa volt, onnan azonban kilépett, így jelenleg függetlenként foglal helyet az EP szocialista (S&D) frakciójában.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője Facebook-posztjában Gyurcsányné legújabb magyarellenes megnyilvánulását a következőképpen értékelte: „Az nem meglepő, hogy aki a kommunista diktatúra pártelitéhez tartozó családban nő fel, annak a magyar nemzet érzései vagy épp történelme nem sokat jelent. De azt már nézni is rossz, hogy tényleg ennyire meg akar felelni mindenkinek a magyar népen kívül. Tény, hogy Pozsony ma már Szlovákia fővárosa. Azonban ezer éven át Magyarország része volt. Mohács után évszázadokig a magyar koronázóváros, mi több Magyarország fővárosa volt, s ma is sok nemzettársunk él ott. Nem tudom, hogy Dobrev Klára melyik nemzethez sorolja magát, de a magyar kultúrkörben ezt a várost Pozsonynak hívják.”

Deutsch Tamás szintén kommentálta az esetet: szerinte DK ugyan magyarul beszél, de „nem magyarul”: „»Most megadom a szót Hajšel úrnak, aki Bratislavából jelentkezik« – mondta levezető elnökként Gyurcsányné. Így, a rá jellemző hanghordozással, de tagoltan. Bratislavából. Nem Pozsonyból, Bratislavából. Azt soha a büdös életben nem mondaná, hogy »Wienből jelentkezik«, de Pozsony nála Bratislava! Magyar nyelven beszélt, de nem magyarul. Ennyi.”

Ezt már mi jegyezzük meg: ha így folytatja, akkor bizony ilyen erővel és retorikával Szlovákiában is lehetne politikus. De legalább kiderült, hogy mi várna a felvidéki magyarokra, ha a baloldal kerülne hatalomra…

 

Külhon | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook