17,5 éves gumival okozott balesetet, majd megpróbálta felgyújtani az autót

Minden aljasságot sikerült összehozni rövid időn belül két havernak. Vezetni nem nagyon ment, de tolták a kopott gumival a havas úton, emiatt gázoltak, cserbenhagytak, kocsit felgyújtottak – őrült sorozat.

A Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Kaposvári Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot azokkal a 30 és 34 éves férfiakkal szemben, akik az erős havazásban elsodortak egy út mellett várakozó nőt, akinek nem segítettek, hanem egyikük a felelősségre vonás elkerülése érdekében inkább megpróbálta felgyújtani a balesetben érintett járművet.

A közlekedési kihágások miatt korábban többször eljárás alá vont vádlottak 2020 márciusában az esti órákban sűrű havazás és erős oldalszél mellett, egybefüggő hótakaróval borított mellékúton haladtak Somogyszil felé egy olyan személygépkocsival, aminek az egyik első kerekére egy 17,5 éves, igen elhasznált gumiabroncs volt felszerelve. A sértett szintén a mellékúton haladt, amikor a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt félreállt az út mellé és felhívta férjét, hogy jöjjön érte, majd az autó mellett várakozott.

A járművet vezető fiatalabbik férfi nem az időjárási és útviszonyoknak megfelelő sebesség és a kocsi rossz műszaki állapota miatt az autójával megcsúszott a sértett járműve közelében, ahol a nőt az autó orrával nekiszorította az álló kocsinak és ellentétes irányba fordította. A sértett az ütközés erejéről az útra esett és 12-14 hét alatt gyógyuló törtéses, belszervi, valamint bevérzésekkel járó sérüléseket szenvedett. A vádlottak számára nyilvánvaló volt, hogy elütöttek valakit, ennek ellenére egy közlekedési tábla kidöntése után a szántásban hajtottak tovább, azonban autójuk 3 km-rel arrébb megállt. Ekkor a kocsit vezető elsőrendű vádlott a forgalmi engedéllyel megpróbálta felgyújtani a járművet, de csak az okiratot sikerült elégetnie.

Másnap a fiatalabb férfi a jármű elvontatásával is próbálkozott, végül a kocsit a szántásban kellett hagynia, viszont a rendszámtáblákat leszerelte és otthonába vitte. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában I. rendű vádlottal szemben előkészítő ülésen történő beismerés esetére 4 év börtönbüntetést, 4 év közúti járművezetéstől eltiltást, valamit 5 év közügyektől eltiltást indítványozott.

kreszvaltozas.hu


Hasonló cikkek