1848 önkéntes vitte az 1848 méter hosszú magyar zászlót

Egy 1848 méter hosszú magyar nemzeti zászlót vitt végig 1848 önkéntes a budapesti Andrássy úton a magyar zászló és címer napja alkalmából. A zászlóvivők a Hősök terére érve egy élő kokárdát formáltak meg, majd ünnepi műsorral zárták az eseményt.

Különleges módon ünnepelték a magyar zászló és címer napját a fővárosban. 1848 önkéntes 1848 méter hosszú szakaszon menetelt végig egy 1848 méteres magyar nemzeti zászlóval. A rendezvény célja, hogy a magyar zászló napja az egész nemzetet összefogó ünneppé váljon.

„Egy évben egyszer érdemes kinyilvánítani azt, hogy mi továbbra is nemzetként gondolunk önmagunkra, és nemzetként szeretnénk élni, és azzal, hogy a saját zászlónkat végigvisszük az Andrássy úton, ezt deklaráljuk is” – mondta Szilágyi Ákos, szervező.

 A zászlóvivők a többi között magánszemélyek, civilszervezetek, hagyományőrzők, hazai és határon túli magyar közösségek, akik megtisztelőnek érezték, hogy a magyarság egyik nemzeti jelképét vihetik.

„Igaz magyar emberek vagyunk, és ha mi nem teszünk a hazánkért, a lobogóért, más nem fog tenni érte” – mondta egy civil zászlóvivő.

„Nagyon felemelő érzés, hogy vihetjük a zászlót, és azért tartom fontosnak, mert nyilván magyar vagyok, tehát azt hiszem, hogy aki magyar érzelmű ember, ha komolyan gondolja ezt a magyarságot, akkor az belelátja” – mondta Kovács Mihály.

A három színű magyar nemzeti lobogó 1848. április 11-én vált Magyarország hivatalos állami jelképévé. Március 16-át pedig 2014-ben nyilvánította az Országgyűlés a magyar zászló és címer napjává.

A menet a Hősök terére érkezett, ahol a zászlóvivők egy élő kokárdaként fogták körbe a teret, majd ünnepi műsorral zárták a rendezvényt.

Forrás: hirtv.hu


Hasonló cikkek