20.000 forintot ajánlott a bírság helyett – hetvenkét órán belül elítélték

A Miskolci Törvényszék hetvenkét órán belül elítélte a vádlottat, aki kitartóan, egyre több pénzt ajánlott a rendőröknek a bírság elengedése fejében.

Az ítélet szerint a vádlott 2019. június 5-én a hajnali órákban Hejőpapi településen a főúton haladt egy kamionnal, amikor a rendőrök megállították. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr menetlevelet nem vezetett és a tachográf működését is befolyásolni próbálta. A rendőrök közölték a vádlottal, hogy eljárást indítanak vele szemben és bírságra számíthat. Ekkor a sofőr a menetlevelek közé csúsztatott két darab 20.000.- forintost és átadta a rendőröknek, közölve, hogy több pénzt is hajlandó adni, ha nem csináljanak ügyet az egészből. A rendőrök a pénzt visszautasították és feljelentést tettek.

A vádlottal szemben azonnal büntetőeljárás indult, a vádlott beismerte, hogy bűncselekményt követett el, a bíróságon lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így a cselekmény elkövetésétől számított két nap elteltével ítélet született az ügyben.

A bíróság a vádlottat hivatali vesztegetés miatt 2 év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A büntetés kiszabása során enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen és megbánta tettét.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a büntetés súlyosítása végett fellebbezett, a vádlott és a védő tudomásul vette a bíróság ítéletét.


Hasonló cikkek