20 évre is lecsukhatják Zuzana Plačková szlovák influencert

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökég (NAKA) hétfői razziája során letartóztatott szlovák valóságshow-szereplőt és Instagram-királynőt férjével, René Strausszal együtt kábítószer-kereskedelemmel és bűnszervezet fenntartásával is gyanúsítják, amiért 15-től 20 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

„Bízom benne, hogy hamarosan tisztázódik minden. Addig is csak azt szeretném üzenni az embereknek, hogy figyeljenek oda, kikkel találkoznak, mivel aztán egy kalap alá vesznek velük, és még csak nem is kell, hogy tudjanak róla” – fogalmazott Plačková a rendőrök kíséretében. Jelenleg Galántán tartják őrizetben.

Őt és férjét az igazságszolgáltatási szervek előtt Martin Pohovej ügyvéd képviseli, aki egyúttal Marian Kočner jogi képviselője is volt a váltóhamisítási ügyben, ám egyelőre nem nyilatkozott erről az ügyről.

A Markíza információi szerint az influencer kihallgatása mindössze 50 percig tartott, és úgy tudják, tagad minden ellene felhozott vádat. „Tudatában vagyok annak, hogy ártatlan vagyok. Gondolják, hogy amellett, amit én megkeresek legálisan, szükségem van arra, hogy drogokkal foglalkozzak?!” – húzta alá.

A NAKA jelenelg 15 személyt gyanúsít az említett bűncselekményekkel. A hétfőn tartott házkutatások során több mint 9 kilogramm metamfetamint (pervitint) foglaltak le, ami több mint 90 ezer egyszeri adag kábítószerre elegendő, emellett fegyvereket és lőszereket, cigarettát, továbbá 70 ezer euró készpénzt.

A Legfőbb Ügyézség gyanúja szerint a most leleplezett bűnbanda legalább 2012 óta foglalkozott kábítószer-kereskedelemmel Pozsony és Nagyszombat megye területén. Mindegyik tagját 15-től 20 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: parameter.sk

Fotó: Markíza


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek