20 ezer köbméter beton, 7 ezer tonna acél – Nyáron adhatják át az új komáromi Duna-hidat

2020 nyarán adhatják át a forgalomnak az új komáromi Duna-hidat – közölte Érsek Árpád (Híd) közlekedésügyi miniszter, miután hétfőn szemügyre vette a helyszínen zajló munkálatokat.

A miniszter elmondta: mivel tavaly decemberben a híd konstrukciója “összeért”, tehát a szlovák és a magyar oldal már teljesen össze van kötve, indítványozta a magyar partnernél, hogy együtt látogassák meg az építkezést. A magyarországi partnerminiszterrel azonban nem sikerült megegyezni. “Egyeztettük az időpontot, az egyik megfelelt a magyar félnek, de aztán később azt mondták, nincs idejük. Hát, nekem sem volt időm tovább egyeztetgetni, nem jött össze. Most meg eljöttem, mert kötelességem megnézni, hogyan áll az építkezés.” – nyilatkozta a helyszínen a február végi választások után leköszönő közlekedésügyi miniszter.

• Az új komáromi Duna-híd alapkövét 2017 őszén tették le.

• A híd megépítése magyarországi vállalatok, a Hídépítő Zrt. és a Mészáros és Mészáros Kft. generálkivitelezésében valósul meg.

• Az építkezés teljes költségvetése – a bekötőutak létesítésével együtt – 117 millió euró. Az összeg 85 százalékát EU-s támogatásból fedezik.

• A híd pilléreibe 20 ezer köbméter bentont építettek be, az acélszerkezet súlya 7 ezer tonna. A 600 méter hosszú új híd a jelenleg is használt vasúti hídtól 170 méterre nyugatra épült meg.

• Különlegessége a 118 méter magas ferde pilon, amely a rajta átfűzött kábelek segítségével tartja a híd felső szerkezetét.

• A hídon kétszer egysávos főút vezet majd át a Duna felett, kerékpárutat, járdát, közvilágítást is kialakítanak.

Érsek Árpád szerint novemberre kellett volna elkészülni a híddal, de csak májusban fejeződhet be a kivitelezés. Ezután megkezdődhet a használatba vételi eljárás, és nyáron adhatnák át a forgalomnak az új hidat.

Amellett, hogy az új híd mentesíti a Budapest irányába tartó személyautó-forgalomtól Észak- és Dél-Komárom belterületét, a szlovákiai oldal városközpontjában egyúttal megnövekedhet a teherforgalom – hiszen a már meglévő Erzsébet-hídon kamionok eddig és ezután sem közlekedhetnek. Ezen csak egy elkerülőút segítene, amelynek kivitelezése az optimista becslések szerint is több év távolságra van.

Forrás: parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek